Написати про корупційні діяння

Опубліковано 10.03.2023 о 10:05

СПЕЦІАЛЬНО УПОВНОВАЖЕНІ СУБ’ЄКТИ У СФЕРІ ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ

Суб’єкти

Повноваження

Національне антикорупційне бюро України

 

Закон України «Про Національне антикорупційне бюро України» 

 

Указ Президента України  «Про утворення національного антикорупційного бюро України» від 16 квітня 2015 р. № 217 

Державний правоохоронний орган, основним завданням якого – попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, віднесених до його підслідності, а також запобігання вчиненню нових.

Завданням Національного бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчиненні вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та становлять загрозу національній безпеці.  

Національна поліція України

 

Закон України «Про Національну поліцію» 

 

Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про Національну поліцію» від 28 жовтня 2015 р. № 877

Центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ і який реалізує державну політику у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку.

Національна поліція забезпечує в межах повноважень, передбачених законом, здійснення заходів щодо запобігання корупції, порушень законності, службової дисципліни і контроль за їх реалізацією в центральному органі управління Національної поліції, територіальних органах, на підприємствах, в установах та організаціях, що належать до сфери її управління. 

Офіс Генерального прокурора

 

Закон України  «Про прокуратуру» 

Єдина система, яка в порядку, передбаченому Законом “Про прокуратуру”, здійснює встановлені Конституцією України функції з метою захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави.

Національне агентство з питань запобігання корупції

 

Закон України «Про запобігання корупції»

 

Закон України «Про засади державної антикорупційної політики на 2021-2025 роки»

Центральний орган виконавчої влади України зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізацію антикорупційної політики.

 

Повідомляйте про корупцію!

Відповідно до Положення про Сектор запобігання та виявлення корупції в Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба), Сектор функціонує в межах своєї компетенції, бере участь у запобіганні, виявленні, а в установлених законом випадках – у здійсненні заходів щодо припинення корупційних правопорушень, відновленні порушених прав чи інтересів фізичних та юридичних осіб, інтересів держави тощо.

З метою налагодження ефективного зворотного зв’язку з громадянами та представниками суб’єктів господарювання створено та функціонує спеціальний e-mail: anticor@dls.gov.ua, на який можна надсилати повідомлення про можливі корупційні дії працівників Держлікслужби, її територіальних підрозділів, державних підприємств, що входять до сфери управління Держлікслужби.

Крім того, повідомити про можливі факти корупції можна листом, на особистому прийомі або за телефоном.

Контактна інформація Сектору запобігання та виявлення корупції Держлікслужби: м. Київ, просп. Перемоги,  120-А,  телефони: +380 (44) 422-55-02 (внутр. 187).

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку