Утилізація та знищення лікарських засобів

Опубліковано 05.07.2018 о 11:16

Відповідно до ст. 23 закону України «Про лікарські засоби», неякісні лікарські засоби, включаючи ті, термін придатності яких закінчився, підлягають утилізації та знищенню.

Правила утилізації та знищення ЛЗ затверджені наказом МОЗ від 24.04.2015 № 242 «Про затвердження Правил утилізації та знищення лікарських засобів»

Лікарські засоби, що не підлягають подальшому використанню, набувають статусу “відходів” та передаються для утилізації або знешкодження до суб’єктів господарювання, які мають відповідні ліцензії на провадження господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами безпосередньо або через постачальників, якщо таке передбачено відповідними договірними умовами.

Інформацію щодо переліку ліцензіатів на провадження господарської діяльності із здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами можна отримати на сайті Міністерства  екології та природних ресурсів України.

Утилізація та знищення неякісних лікарських засобів, до складу яких входять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори здійснюється з урахуванням вимог постанови КМУ від 03.06.09 № 589 «Про затвердження Порядку провадження діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом» і спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 19.03.99 N 67/59  «Про затвердження Правил проведення утилізації та знищення неякісних  лікарських  засобів,  до  складу  яких входять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори»

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку