Відділ ліцензування діяльності з обігу підконтрольних речовин

Опубліковано 15.02.2023 о 13:02

ФУНКЦІЇ

Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

Забезпечує здійснення процесу ліцензування господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів: прийом заяв про видачу ліцензій та доданих до них документів, проведення їх експертизи в терміни, передбачені чинним законодавством, видачу та переоформлення ліцензій, ведення ліцензійних справ, анулювання ліцензій.

Формує та веде Ліцензійний реєстр ліцензіатів з провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Узагальнює результати роботи Робочої групи з ліцензування. Подає відповідні звіти до Державної регуляторної служби України.

Здійснює методичне керівництво та надання консультативної допомоги юридичним особам з питань ліцензування господарської діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Здійснює підготовку матеріалів на розгляд Ліцензійної комісії, ведення протоколів засідань, підготовка відповідних проектів наказів про затвердження рішень Ліцензійної комісії.

Розробляє Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та з розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного Переліку, змін до них, а також інших нормативних актів з питань ліцензування такої діяльності.

Здійснює підготовку та подачу керівництву пропозицій щодо вдосконалення процедури ліцензування господарської діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у межах компетенції Відділу.

Узагальнює практики, пов’язані з захистом прав споживачів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Надає роз’яснення органам державної влади, правоохоронним органам, суб’єктам підприємницької діяльності, фізичним особам з питань, які стосуються ліцензування обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Бере участь, відповідно до покладених на Відділ завдань, у розробці та виконанні загальнодержавних, державних та цільових програм у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів; участь у розробці та опрацюванні міжнародних угод з питань, що віднесені до компетенції Відділу.

Бере участь у розробці та проведенні експертизи проектів нормативно-правових актів, які стосуються діяльності Відділу.

Здійснює у межах своєї компетенції заходи щодо адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Здійснює підготовку та проведення конференцій, семінарів, підготовку матеріалів до апаратних нарад та засідань колегії Держлікслужби за напрямками роботи Відділу.

Розглядає та опрацьовує депутатські запити, звернення, листи та скарги з питань, віднесених до повноважень Відділу.

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку