Повідомлення від Уряду Верхньої Баварії (Мюнхен, Німеччина), щодо виявлення фальсифікованого препарату з маркуванням Pregnyl (Choriongonadotropin) порошок та розчинник для приготування розчину для ін’єкцій 5000 I.U.

Опубліковано 18.08.2023 о 17:12

До Держлікслужби надійшла інформація від Уряду Верхньої Баварії  (Мюнхен, Німеччина), щодо виявлення фальсифікованого препарату з маркуванням Pregnyl (Choriongonadotropin) порошок та розчинник для приготування розчину для ін’єкцій 5000 I.U

Reference Number:  DE_BY_04 / verified falsification / 2023 / 469 / 1

         За даними компанії Organon Healthcare GmbH (Мюнхен) підтверджено фальсифікацію лікарського засобу Pregnyl 5000 І.U.  в упаковці для ринку Греції, що був конфіскований австрійським BKA (Bundeskriminalamt) разом з іншими стероїдами та гормональними речовинами. Було помічено невідповідності шрифту та форматування тексту. Крім того, лікарський засіб Pregnyl продається лише в США, Канаді та Австралії в дозуванні 10000 МО (а не 5000 I.U.). Термін придатності останніх серій на європейських ринках уже мав закінчитися. Повідомлення до BASG/AGES було зроблено в п’ятницю, 11.08.2023. Фальсифіковані лікарські засоби Pregnyl  5000 I.U.. з’явилися на таких ринках: Греція, Туреччина, Україна, Іспанія, Ізраїль та Ірландія.

Organon запитує додаткову інформацію про вилучені упаковки австрійським BKA. Слідчі дії тривають. Інформацію можна знайти в додатку.

Примітка: Organon Healthcare GmbH (Мюнхен) продовжує нагляд за продуктом, який був розповсюджений для продажу до того як авторизацію було скасовано на європейських ринках. Власником торгового посвідчення, наприклад, на австрійському ринку були MSD, а пізніше Organon Austria.

 

           

 

До уваги! Якщо у вас виникли додаткові запитання або ви хочете повідомити про інциденти, зокрема щодо фальсифікованих лікарських засобів, звертайтесь до Держлікслужби (dls@ dls.gov.ua).

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку