12.09.2023. Повідомлення Головної фармацевтичної інспекції Польщі щодо виявлення фальсифікованого препарату з маркуванням Ozempic (Semaglutide) 2 мг розчин для ін’єкцій

Опубліковано 12.09.2023 о 14:39

Reference Number: № NSF.544.6.2023                                                                                                                              

 До Держлікслужби надійшла інформація Головної фармацевтичної інспекції Польщі, щодо виявлення фальсифікованого препарату з маркуванням Ozempic (Semaglutide) розчин для ін’єкцій 2 мг. Представництво Novo Nordisk A/S в Польщі – Novo Nordisk Pharma sp. z o.o. – повідомило Головну фармацевтичну інспекцію про фальсифікований лікарський засіб Ozempic 2 mg, який пропонується до продажу в Польщі через Instagram, ім’я користувача: “kupozempic”. Продукт було позначено «Ozempic 2 mg, semaglutida ін’єкційний, «Тільки для дослідницьких цілей». Представник власника реєстраційного посвідчення у Польщі надав Novo Nordisk A/S фотографії продукту Ozempic      2 mg. На флаконі не було зазначено номер серії. Таким чином, було встановлено, що продукт Ozempic 2 mg не є оригінальним препаратом Novo Nordisk. Таким чином, продукт вважається фальсифікованим (фото додається).

 

 

Відомості з державного реєстру лікарських засобів в Україні, станом на 12.09.2023.

В Україні зареєстровано як лікарський засіб ОЗЕМПІК розчин для ін’єкцій, 1,34 мг/мл; 0,25/0,5 мг: по 1,5 мл у картриджах, вкладених у попередньо заповнену багатодозову одноразову шприц-ручку; 1 попередньо заповнена шприц-ручка та 6 одноразових голок НовоФайн® Плюс в картонній коробці; 1 мг: по 3 мл у картриджах, вкладених у попередньо заповнену багатодозову одноразову шприц-ручку; 1 попередньо заповнена шприц-ручка та 4 одноразових голки НовоФайн® Плюс в картонній коробці, виробництва А/Т Ново Нордіск (виробництво продукту, наповнення картриджу та контроль якості продукції in bulk; хімічні/фізичні випробування, мікробіологічні – стерильність та мікробіологічні – мікробіологічна чистота. Випуск серії), Данія.

Інформуємо, що вказаний лікарський засіб на державний контроль якості лікарських засобів, відповідно до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.09.2005 № 902, не надходив.

 

До уваги! Якщо у вас виникли додаткові запитання або ви хочете повідомити про інциденти, зокрема щодо фальсифікованих лікарських засобів, звертайтесь до Держлікслужби (dls@ dls.gov.ua).

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку