Щодо лікарського засобу Атракурій

Опубліковано 16.05.2024 о 14:42

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області (далі – Служба) повідомляє, що розпорядженням  Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками від 13.05.2024 № 4746-001.3/002.0/17-24  було встановлено заборону на обіг всіх серій лікарського засобу АТРАКУРІУМ-НОВО, розчин для ін’єкцій, 10 мг/мл; по 5 мл у флаконі; по 5 флаконів у контурній чарунковій упаковці;   по 1 контурній чарунковій упаковці у пачці з картону, виробництва ТОВ “Новофарм-Біосинтез”, Україна.

У зв`язку з отриманням запитів від суб`єктів господарювання щодо можливості заміни даного лікарського засобу, за інформацією Держлікслужби згідно з даними Державного реєстру лікарських засобів зареєстровано 3 аналогічні лікарські засоби (1 мл розчину містить атракуріуму бесилату (у перерахуванні на 100 % речовину) 10 мг):

  1. ТРАКРІУМ™, розчин для ін’єкцій, 10 мг/мл, по 2,5 мл або 5 мл в ампулі; по 5 ампул у контурній пластиковій упаковці в картонній коробці, Аспен Фарма Трейдінг Лімітед, Ірландія;
  2. АТРАКУРІЙ КАЛЦЕКС, розчин для ін`єкцій, 10 мг/мл по 2,5 мл або 5 мл в ампулі; по 5 ампул у контурній чарунковій упаковці (піддоні); по 1 контурній чарунковій упаковці (піддону) в пачці із картону, АТ “Калцекс”, Латвія;
  3. ІНТУБАН®, розчин для ін’єкцій, 10 мг/мл, по 2,5 мл або 5,0 мл у ампулах з прозорого скла, по 5 ампул у блістері, по 1 блістеру у пачці, АТ “Фармак”, Україна.

 За даними Держлікслужби препарат АТРАКУРІЙ КАЛЦЕКС є на залишках та доступний у продажу у дистриб`ютора «Віола-Медфарм». Препарат  ІНТУБАН® згідно з даними від виробника АТ «Фармак» є в наявності у всіх дистриб`юторів.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Документи щодо якості лікарських засобів