Держлікслужба інформує щодо супроводу при розповсюдженні продукції товарно–супровідними документами

Опубліковано 17.08.2020 о 11:19

 

 

Держлікслужба листом від 14.08.2020 № 6134-001.2/005.0/17-20 (додається) інформує суб’єктів господарювання в сфері обігу медичних виробів щодо супроводу при розповсюдженні продукції товарно–супровідними документами, в яких є можливість відстежити походження відповідної продукції.

26.03.2020 набув чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду», яким змінено статтю 44 «Відповідальність суб’єктів господарювання» Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» (далі – Закон).

Відповідно до частини сьомої статті 23 Закону під час перевірки характеристик продукції перевірці підлягають такі документи (їх копії) та інформація, зокрема, документи, що дають змогу відстежити походження відповідної продукції та її подальший обіг (товарно-супровідна документація або договори).

Згідно з частиною третьою статті 24 Закону під час проведення перевірки характеристик продукції у її розповсюджувачів об’єктом перевірки є документи, що містять інформацію про походження продукції, яка є небезпечною, становить ризик та/або не відповідає встановленим вимогам, та її подальший обіг (договори, товарно-супровідна документація тощо). Якщо розповсюджувач протягом узгодженого з органом ринкового нагляду строку не надав йому зазначені документи, такий розповсюджувач вважається особою, що ввела цю продукцію в обіг.

Враховуючи зазначене, Держлікслужба звертає увагу суб’єктів господарювання на супровід при розповсюдженні продукції товарно–супровідними документами, в яких є можливість відстежити походження відповідної продукції.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку