Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову №1362

Опубліковано 27.12.2023 о 10:36

Кабінет Міністрів України під час засідання 22 грудня 2023 року ухвалив постанову №1362 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 929 і від 27 лютого 2019 р. № 136», яка набуде чинності через 2 місяці з дня її офіційного опублікування

Постановою №1362 внесено зміни до:

  1. Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).
  2. Порядку укладення, зміни та припинення договору про реімбурсацію.

Відповідно до рішення прийнятого урядом усі аптеки та аптечні пункти у приміщеннях або на території лікувальних закладів будуть зобов’язані укласти договір з НСЗУ, завдяки якому пацієнти зможуть отримувати там медпрепарати за програмою «Доступні ліки» безоплатно або з незначною доплатою.

Відпуск медичних препаратів у межах програми “Доступні ліки” здійснюється в аптеках, що мають відповідний договір з НСЗУ. Однак, досить часто аптеки в медзакладах не мають таких договорів, отже пацієнт не може отримати в них призначені лікарем препарати за програмою реімбурсації.

НСЗУ Національна служба здоров’я України адмініструє програму реімбурсації лікарських засобів «Доступні ліки» з 1 квітня 2019 року і напряму відшкодовує аптекам вартість відпущених пацієнтам ліків за рецептом. По всій країні близько 14 тисяч аптек мають такий договір із НСЗУ. Дотепер їм виплачено майже 8 млрд гривень.

Уже 4,43 млн пацієнтів отримали препарати за програмою «Доступні ліки».

Програма реімбурсації «Доступні ліки» постійно розширюється. Натепер вона містить понад 500 лікарських засобів для лікування найпоширеніших захворювань, а також медвироби.

Бережіть себе та своїх рідних!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

МОБІЛЬНІ АПТЕКИ

Наступна

Роз'яснення щодо надсилання повідомлень про вилучення, переміщення в карантин та /або утилізацію лікарських засобів