Держлікслужба анулювала ліцензію аптечної мережі

Опубліковано 05.06.2019 о 14:41

30 травня Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) анулювала ліцензію ТОВ «АННУШКА, ХЕЛС КЕА». За інформацією відомства, аптечна мережа реалізовувала лікарські засоби, якість яких не відповідала вимогам нормативних документів, та заборонені до обігу Держлікслужбою.

«Зокрема, за результатами позапланового заходу лише в одному аптечному закладі було виявлено та заборонено 75 серій 65 найменувань лікарських засобів неналежної якості та таких, що офіційно не ввозилися в Україну», — повідомляють у Держлікслужбі.

Зазначена аптечна мережа налічувала більше 30 аптечних закладів, які здійснювали продаж лікарських засобів на території Одеської, Дніпропетровської Херсонської областей та Києва.

У Держлікслужбі нагадують, що у разі виникнення сумніву щодо якості лікарського засобу під час його придбання в аптечних закладах необхідно звернути увагу на обов’язкову наявність на упаковці лікарського засобу маркування українською мовою та інструкції для застосування, його термін придатності та наявність сертифіката якості, що видається виробником.

Ліцензія була видана вищевказаному суб’єкту господарювання у 2012 р. Держлікслужбою. Підставою для її анулювання став акт про повторне порушення ліцензіатом Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами від 28.05.2019 № 58/1-ОР.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

23.05.2019 відбулася нарада-семінар за участі територіальних органів державного ринкового нагляду, які здійснюють державний ринковий нагляд на території Чернігівської області та міста Чернігова

Наступна

Літо у місті: як впливає на психічне здоров’я навколишнє середовище