До уваги керівників територіальних органів та суб’єктів господарювання!

Опубліковано 20.03.2024 о 14:16

 Держлікслужба з лікарських засобів та контролю за наркотиками звертає увагу, що Постановою Кабінету Міністрів України  від 22 грудня 2024 року № 1362 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 929 і від 27 лютого 2019 р.» (далі – Постанова) Уряд ухвалив рішення, відповідно до якого аптеки та аптечні пункти, розміщені у приміщенні або на території лікувальних закладів, зобов’язані укласти договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), завдяки якому пацієнти зможуть отримувати препарати безоплатно або з певною доплатою за програмою «Доступні ліки».

Постановою внесені зміни до:

  1. Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 929.
  2. Порядкуукладення, зміни та припинення договору про реімбурсацію, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 р. № 136.

 Таким чином,  аптечні заклади, незалежно від форми власності та підпорядкування, які розміщені у приміщенні або на території лікувальних закладів, повинні подати заяви про укладення договору до Національної служби здоровʼя.

Нагадуємо, що відповідно до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), ліцензіат зобов’язаний виконувати вимоги цих Ліцензійних умов, а здобувач ліцензії для її отримання – відповідати цим Ліцензійним умовам.

Національна служба здоровʼя адмініструє програму реімбурсації лікарських засобів «Доступні ліки» і напряму відшкодовує аптекам вартість відпущених пацієнтам ліків за рецептом.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

27 лютого 2024 року відбудеться засідання Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками

Наступна

Держлікслужба інформує про поновлення позапланових перевірок характеристик продукції