Начальник Державної служби у Хмельницькій області Ігор Мілінчук взяв участь у колегія Департаменту охорони здоров’я  Хмельницької ОДА

Опубліковано 06.06.2019 о 10:41

У конференц-залі Департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації 30 травня відбулася чергова колегія Департаменту охорони здоров’я  Хмельницької ОДА. На ній розглянули питання дотримання вимог санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму в закладах охорони здоров’я області за підсумками акредитації закладів у 2018 році, дотримання вимог законодавства щодо якості лікарських засобів у ЗОЗ області, а також стану організації та виконання протипожежних заходів в ЛПЗ області.

З доповіддю про стан дотримання законодавства щодо якості лікарських засобів у закладах охорони здоров’я області виступив начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Хмельницькій області Ігор Мілінчук.

 

 

Він зазначив, що у 2018 році проведено 32 планових перевірки дотримання вимог законодавства щодо якості лікарських засобів у лікувально-профілактичних закладах області. За результатами зазначених перевірок встановлено 121 порушення вимог законодавства щодо якості лікарських засобів, надано 30 приписів про усунення порушень вимог законодавства щодо якості лікарських засобів і 2 розпорядження про встановлення заборони реалізації та медичного застосування лікарських засобів. Складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення законодавства України щодо забезпечення якості лікарських засобів, винесено 2 постанови за справами про адміністративні правопорушення законодавства України щодо забезпечення якості лікарських засобів на загальну суму 612,00 грн.

За 5 місяців 2019 року Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Хмельницькій області провела 9 планових перевірок дотримання вимог законодавства щодо якості лікарських засобів у лікувально-профілактичних закладах області. За результатами цих заходів виявлено 23 порушення вимог законодавства щодо якості лікарських засобів, надано 8 приписів про усунення порушень вимог законодавства щодо якості лікарських засобів.

У доповіді було проаналізовано основні та типові порушення ЗОЗ області в сфері обігу лікарських засобів.

Також І. Мілінчук висвітлив питання обігу медичної продукції, зокрема правове регулювання обігу такої продукції.

На завершення своєї доповіді, Ігор Мілінчук рекомендував керівникам ЗОЗ області вжити конкретних заходів з метою не допущення в подальшому порушення вимог законодавства щодо якості лікарських засобів.

 

Повідомлення створено з використанням матеріалів Хмельницького обласного Центру громадського здоров’я

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Застосування електронного документообігу під час проведення вхідного контролю якості лікарських засобів

Наступна

Вітання Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях з Днем державної служби