Увага! Важлива інформація для тих, хто вирішив придбати вакцини через аптечну мережу!

Опубліковано 17.09.2019 о 13:48

 

 

   НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ  від 16.09.2011  № 595  «Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів» регулює   механізм   відпуску   вакцин  та анатоксинів громадянам через аптечну мережу.

       Умови продажу вакцин та анатоксинів:

  1. Продаж вакцин   та   анатоксинів   в  аптечних  закладах здійснюється за рецептом лікаря лікувально-профілактичного закладу (незалежно від форм власності).
  2. Продаж вакцин  та  анатоксинів  покупцю  проводиться  за наявності у нього термоконтейнера з холодоелементами.
  3. Покупцю видається відповідна  до  рецепта  кількість  доз вакцин   та   анатоксинів   в   упаковці;   кожна   доза   вакцини супроводжується інструкцією про застосування вакцин та анатоксинів українською  мовою  та розрахунковим документом з датою та годиною продажу.
  4. Відповідальний за продаж вакцин та анатоксинів  працівник зобов’язаний   пояснити   покупцю   умови  зберігання  вакцини  та анатоксинів    і    необхідність    проведення    вакцинації     в лікувально-профілактичному закладі.
  5. Придбана вакцина та анатоксини дозволені до застосування в кабінетах щеплення лікувально-профілактичних закладів при суворому дотриманні умов зберігання і санітарно-гігієнічних вимог, а також за наявності рецепта лікаря, на якому відповідальна  особа вказує дату та час відпуску. Здійснення імунізації вакцинами,  які були придбані через  аптечну мережу, дозволяється тільки за наявності розрахункового документа, в якому зазначені дата та час відпуску вакцини, анатоксину.

         Посадові     особи,     відповідальні    за    зберігання, транспортування та використання вакцин,  анатоксинів  та  алергену туберкульозного,   зобов’язані   проводити   регулярний   контроль дотримання належних умов “холодового ланцюга”.

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Про проект «КОМПЕНДІУМ»

Наступна

Виступ на радіо начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернігівській області Світлани Соколової