Фальсифікований спирт постачали в аптеки та медзаклади окремих областей

Опубліковано 23.05.2019 о 09:54

У травні правоохоронці затримали групу осіб, яка незаконно збувала етиловий спирт на території Івано-Франківської та інших областей. Спирт отримували як аптеки, так і медичні заклади області. Затримані особи виготовляли і розливали його в антисанітарних умовах.

Операція із затримання відбулася в ході раніше розпочатого кримінального провад­ження за ч. 2 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Правоохоронці затримали 3 мешканців Івано-Франківська (віком від 25 до 30 років), які півроку незаконно збували етиловий спирт в аптеках та медичних закладах Прикарпаття і сусідніх областях.

Встановлено, що затримані розфасовували спирт в одному із гаражних кооперативів в Івано-Франківську. Спирт, який використовувався людьми для дезінфекції, зловмисники розливали в антисанітарних умовах та без спеціального обладнання. Громадяни купували його в аптеках.

Осіб взяли «на гарячому», коли вони переправляли в іншу область 200 ящиків, у яких знаходилося 10 тис. пляшечок етилового спирту. Їх було затримано. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання судом запобіжного заходу.

 

За матеріалами Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернігівській області вітає всіх з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури – з Днем вишиванки!

Наступна

23.05.2019 відбулася нарада-семінар за участі територіальних органів державного ринкового нагляду, які здійснюють державний ринковий нагляд на території Чернігівської області та міста Чернігова