Щодо роботи комісії зі стабілізації цін.

Опубліковано 06.03.2023 о 11:05

            Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Дніпропетровській області повідомляє, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 06 березня 2022 р. № 223  «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548» в області створена та працює комісія зі стабілізації цін на споживчому ринку Дніпропетровської області.

        Основним завданням комісії, у складі обласної військові адміністрації разом з Національною поліцією, Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Дніпропетровській області , Міжобласним територіальним відділенням антимонопольного комітету, Головним управлінням ДПС Дніпропетровської області, є забезпечення контролю за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на такі лікарські засоби, як етанол (розчин 96%), нестероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняні.

        Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Дніпропетровській області просить громадян  та суб’єктів господарювання,   яким відомі випадки необґрунтованого підвищення цін на вищезазначені лікарські засоби повідомляти про це  Держпродспоживслужбу (email: info@dp.dpss.gov.ua, тел. 0685654639); «Гарячу лінію Голови облдержадміністрації (тел. 0-800-505-600). Звернення можна направити на Державну службу з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Дніпропетровській області (тел. 066-345-41-71), у разі виявлення недотримання встановлених надбавок Служба буде відправляти інформацію до Головного управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області, оскільки контроль за цінами та застосування відповідних санкцій належать до повноважень Держпродспоживслужби.

     Згідно зі ст. 5 Закону України «Про звернення громадян», звернення повинно містити таку інформацію: прізвище, ім’я, по батькові; місце проживання громадянина; викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.

      Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати, а в електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. При цьому, застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

В зв’язку із вищевикладеним Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Дніпропетровській області наголошує на необхідності неухильного дотримання діючого законодавства України та збереження стабільної ситуації щодо рівня цін на життєво необхідні лікарські засоби!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

УВАГА!!! Змінено графік роботи Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Дніпропетровській області

Наступна

Аптечні заклади Дніпропетровської області, що відпускають препарати інсуліну, станом на 29.03.2023