Якості ліків – додатковий контроль: у Європі ввели жорстокі вимоги

Опубліковано 11.02.2019 о 15:32

З 11 лютого 2019року на території  країн Європейського союзу починають діяти нові правила перевірки лікарських засобів, які будуть використані в усіх медичних закладах та у фармацевтичній промисловості. Інформація розміщена на сайті Єврокомісії.

Відтепер представники фармацевтичної промисловості будуть зобов’язані супроводжувати ліки обов’язковим штрих-кодом та засобами, які запобігають відкриттю емкостей та коробок з медикаментами. Усі аптеки, включаючі ті, які реалізують ліки онлайн, будуть зобов’язані перевіряти  медикаменти перед тим, як їх розповсюджувати.

Ліки, які були виготовлені до 11 лютого 2019 року без необхідних засобів захисту, будуть залишатися на ринку до закінчення їх терміну придатності. Але у цьому випадку встановлюється персональна відповідальність уповноважених осіб у аптеках та лікарнях за перевірку таких ліків, зокрема, дослідження виробництва медикаментів та шляхів їх постачання.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Огляд періодичних друкованих видань Чернігівської області

Наступна

Інформація щодо чергового засідання комісії з атестації провізорів та фармацевтів при Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернігівській області