Інформація про діяльність Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області за травень 2019 року

Опубліковано 11.06.2019 о 17:23

За поточний місяць 2019 року Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області (далі – Служба) здійснювались заходи для покращення якості роботи.

Проводилась інформаційно – роз’яснювальна робота з керівниками суб’єктів господарювання Тернопільської області. На базі КНП «Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги» проведено навчально – інформаційний семінар «Вимоги санітарно-протиепідемічного режиму аптечних закладів» для керівників та уповноважених осіб лікувально – профілактичних закладів області.

Прийняли участь у відеоконференції (навчанні) за темою: «Лабораторний контроль якості» та пройшли тестування.

Регулярно проводяться ознайомчі візити керівника Служби та завідувача лабораторії з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції в аптечні заклади області, що здійснюють виробництво лікарських засобів в умовах аптеки, оцінюючи їхню діяльність. В Комунальному підприємстві Тернопільської міської ради «Тернопільська обласна аптека № 78» та Тернопільській обласній  комунальній міжлікарняній аптеці № 126 було дано роз’яснення щодо СОПу-04-06 «Порядок погодження територіальними  органами Держлікслужби переліку внутрішньоаптечної заготовки, що виробляє (виготовляє) аптека».

Також регулярно проводиться інформаційний огляд СГ, діяльність яких проводиться в лікувально – профілактичних закладах області, було оглянуто аптечні заклади на території КНП “Тернопільська комунальна міська лікарня № 2” та приміщення для зберігання лікарських засобів вищевказаної лікарні.

Керівник Служби приймає участь в колегіях та нарадах ТОДА, а також в колегіях Управління охорони здоров’я ТОДА, де є членом даної колегії. Входить в склад робочої групи з питань гуманітарної допомоги при ТОДА, приймає участь в роботі даної групи. Приймає участь у засіданні Ради регіонального розвитку Тернопільщини.

Були проведені внутрішні семінари для працівників Служби по вивченню законодавства у сфері обігу лікарських засобів, антикорупційного законодавства та внутрішні лабораторні семінари.

За дорученням Держлікслужби проведено 6 перевірок аптечних закладів перед видачею ліцензії щодо наявності матеріально – технічної бази, кваліфікованого персоналу, необхідних для провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, всі акти передано в Держлікслужбу. Згідно затвердженого плану, проведено 7 перевірок додержання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами у 7 суб’єктів господарювання, перевірено 11 аптек та 6 аптечних пунктів, з них в 4 перевірках безпосередньо брав участь. За результатами перевірок видано 5 розпоряджень про усунення порушень ліцензійних умов.

Також проведено планові заходи щодо додержання якості лікарських засобів: всього перевірено 7 суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами (17 місць провадження діяльності). Керівникам 5 перевірених суб’єктів господарювання надано приписи про усунення порушень, складено 1 протокол, винесено 1 постанову за ст.167, накладено та сплачено штраф на суму 340,00 гривень.

Проведено позапланові перевірки щодо якості, по скарзі: всього перевірено 2 суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

Своєчасно якісно виконано всі доручення Держлікслужби:

  • опрацьовано розпорядження про заборону обігу лікарських засобів, що надійшли із Держлікслужби та розроблено 9 інформаційних листів;
  • вчасно надано відповіді на всі запити Держлікслужби;
  • вчасно надана вся потрібна інформація до відділу бухгалтерського обліку та планування.

Регулярно проводиться прийом суб’єктів господарювання та громадян, згідно Графіку прийому.

Уповноваженим особам аптечних та лікувально – профілактичних закладів по мірі надходження із Держлікслужби, невідкладно надавалася інформація про заборону реалізації, зберігання, застосування та вилучення з обігу субстандартних, фальсифікованих та незареєстрованих лікарських засобів. Крім того, надавалася інформація про дозвіл на реалізацію лікарських засобів, що знаходились на забороні до окремого розпорядження. Ця інформація надавалась в електронному вигляді, також висвітлювалась на суб-сайті Служби.

Вчасно надані звіти в Держлікслужбу та інші установи про проведену роботу у поточному місяці.

Службою постійно оновлюється та вдосконалюється суб-сайт, на якому висвітлюється вся необхідна інформація щодо роботи Служби, новини Служби та інформація для аптечних та лікувально – профілактичних закладів області.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області надано роз’яснення щодо Погодження Переліку внутрішньоаптечної заготовки, що виробляє (виготовляє) аптека

Наступна

Колектив Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області відвідали аптечний склад ТОВ Вента.ЛТД