Протокол № 4 засідання Ініціативної групи з підготовки Установчих зборів для формування складу Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками

Опубліковано 24.09.2020 о 15:48

 

                                             

                                                                                                                           Протокол № 4

 

м. Київ                                                                                 18 вересня 2020 року

Присутні члени Ініціативної групи з підготовки Установчих зборів для формування складу Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Ініціативна група):

Бондарчук І.С.

Короленко В.В.

Котляр Т.М.

Лой В.М.

Пруднікова О.Є.

Феденко І.Б.

На розгляд Ініціативної групи запропоновано такий порядок денний:

  1. Розгляд листа благодійної організації «Благодійний фонд «Всеукраїнське об’єднання людей з наркозалежністю (ВОЛНа)».
  2. Розгляд питання щодо перевірки документів, які надійшли від громадської організації «Клуб «Еней».
  3. Оприлюднення інформації щодо кандидатів до участі в Установчих зборах та уточненої інформації про їх проведення.
  4. Різне.

Зауважень до порядку денного не надійшло.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» — 6 голосів, «проти» — немає, «утримались» — немає.

ВИРІШИЛИ: затвердити запропонований порядок денний засідання Ініціативної групи.

Обговорення питань порядку денного.

  1. Про розгляд листа благодійної організації «Благодійний фонд «Всеукраїнське об’єднання людей з наркозалежністю (ВОЛНа)» (далі – БО ВОЛНа).

СЛУХАЛИ: Феденко І.Б. поінформувала, що отримано лист благодійної організації БО ВОЛНа від 14.09.2020 № 120/09, який надійшов електронною поштою, та зачитала лист.

Пруднікова О.Є. запропонувала ще раз переглянути документи, які надійшли від БО ВОЛНа, на відповідність вимогам, установлених Типовим положенням про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 (зі змінами) «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» (далі – Типове положення).

Членами Ініціативної групи переглянуті документи та запропоновано залишити в силі рішення засідання Ініціативної групи від 09 вересня 2020 року, оскільки діяльність БО ВОЛНа не включає питання у сфері, пов’язаній
з діяльністю Держлікслужби відповідно до Положення про Держлікслужбу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 року № 647.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» — 5 голосів, «проти» — немає, «утримались» — 1 (Короленко В.В.).

ВИРІШИЛИ: залишити в силі рішення засідання Ініціативної групи від 09 вересня 2020 року, оскільки діяльність БО ВОЛНа не включає питання
у сфері, пов’язаній з діяльністю Держлікслужби відповідно до Положення про Держлікслужбу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 року № 647.

  1. Про розгляд питання щодо перевірки документів, які надійшли від громадської організації «Клуб «Еней».

СЛУХАЛИ: Феденко І.Б. поінформувала, що на засіданні Ініціативної групи 09 вересня 2020 року за результатами перевірки документів, які надійшли від ГО «Клуб «Еней», було встановлено невідповідність — відсутні відомості про результати діяльності інституту громадянського суспільства. Ініціативною групою було направлено лист від 10.09.2020 № 1 на адресу ГО «Клуб «Еней» щодо виявленої невідповідності з пропозицією усунути її протягом 5 календарних днів. Станом на 18 вересня така інформація від ГО «Клуб «Еней» не надійшла.

         Запропоновано відповідно до пункту 12 Типового положення відмовити в участі в Установчих зборах представника ГО «Клуб «Еней» Сарнацької А.В. у зв’язку з неусуненням інститутом громадянського суспільства невідповідності поданих документів (відомостей) встановленим Типовим положенням вимогам у визначений Ініціативною групою строк відповідно до абзацу 15  пункту 10 Типового положення;

ГОЛОСУВАЛИ: «за» — 5 голосів, «проти» — немає, «утримались» — 1 (Короленко В.В.).

ВИРІШИЛИ: відмовити в участі в Установчих зборах представника ГО «Клуб «Еней» Сарнацької А.В. у зв’язку з неусуненням інститутом громадянського суспільства невідповідності поданих документів (відомостей) встановленим Типовим положенням вимогам у визначений Ініціативною групою строк.

  1. Про оприлюднення інформації щодо кандидатів до участі в Установчих зборах та уточненої інформації про їх проведення.

СЛУХАЛИ: Котляр Т.М повідомила про необхідність оприлюднення такої інформації:

список кандидатів до складу Громадської ради при Держлікслужбі;

біографічні довідки, фото та мотиваційні листи кандидатів до складу Громадської ради при Держлікслужбі;

відомості за останні шість місяців до дати оприлюднення повідомлення Держлікслужбою про формування складу Громадської ради при Держлікслужбі щодо результатів діяльності інститутів громадянського суспільства, представники яких є кандидатами до складу Громадської ради при Держлікслужбі, а також посилання на офіційні сторінки вебсайтів інститутів громадянського суспільства, сторінки у соціальних мережах (у разі наявності);

список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в Установчих зборах із зазначенням підстав для відмови;

уточнену інформацію про дату, час, кількісний склад Громадської ради при Держлікслужбі, місце проведення Установчих зборів:

дата: 6 жовтня 2020 року,

час: об 11 годині,

кількісний склад: не більше 35 осіб,

адреса: проспект Перемоги 120-А, кабінет 25.

Запропоновано оприлюднити таку інформацію не пізніше 28 вересня 2020 року на офіційному вебсайті Держлікслужби.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» —  6 голосів, «проти» — немає, «утримались» — немає.

ВИРІШИЛИ: не пізніше 28 вересня 2020 року на офіційному вебсайті Держлікслужби оприлюднити:

список кандидатів  до складу Громадської ради при Держлікслужбі;

біографічні довідки, фото та мотиваційні листи кандидатів до складу Громадської ради при Держлікслужбі;

відомості за останні шість місяців до дати оприлюднення повідомлення Держлікслужбою про формування складу Громадської ради при Держлікслужбі щодо результатів діяльності інститутів громадянського суспільства, представники яких є кандидатами до складу Громадської ради, а також посилання на офіційні сторінки вебсайтів інститутів громадянського суспільства, сторінки у соціальних мережах (у разі наявності);

список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в Установчих зборах із зазначенням підстав для відмови;

уточнену інформацію про дату, час, кількісний склад Громадської ради при Держлікслужбі, місце проведення Установчих  зборів:

дата: 6 жовтня 2020 року,

час: об 11 годині,

кількісний склад: не більше 35 осіб,

адреса: проспект Перемоги 120-А, кабінет 25.

  1. Різне.

СЛУХАЛИ: Котляр Т.М. зазначила, що відповідно до абзацу 4 пункту 22 Типового положення засідання Громадської ради при Держлікслужбі проводяться відкрито та запропонувала поінформувати інститути громадянського суспільства про надання пропозицій щодо розгляду питань у сфері, пов’язаній з діяльністю Держлікслужби відповідно до Положення про Держлікслужбу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 року № 647, на засіданнях Громадської ради при Держлікслужбі та, у разі їх включення до порядку денного, делегувати представника до участі в засіданні; щодо можливості кооптування до складу Громадської ради при Держлікслужбі в разі залучення до діяльності, що безпосередньо відповідає діяльності Держлікслужби.  

ГОЛОСУВАЛИ: «за» — 6 голосів, «проти» — немає, «утримались» — немає.

ВИРІШИЛИ: запропонувати інститутам  громадянського суспільства надавати пропозиції щодо розгляду питань у сфері, пов’язаній з діяльністю Держлікслужби відповідно до Положення про Держлікслужбу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 року № 647, на засіданнях Громадської ради при Держлікслужбі та, у разі їх включення до порядку денного, делегувати представника до участі в засіданні; також щодо можливості кооптування до складу Громадської ради при Держлікслужбі у випадку залучення до діяльності, що безпосередньо відповідає діяльності Держлікслужби.

 

Голова Ініціативної групи                                                          Т.М. Котляр

Секретар Ініціативної групи                                                       І.Б. Феденко

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку