Протокол № 3 засідання Ініціативної групи з підготовки Установчих зборів для формування складу Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками

Опубліковано 11.09.2020 о 19:49

Протокол

засідання Ініціативної групи з підготовки Установчих зборів
для формування складу Громадської ради при Державній службі України
з лікарських засобів та контролю за наркотиками

 

Протокол №3

м. Київ                                                                                 09 вересня 2020 року

 

Присутні члени Ініціативної групи з підготовки Установчих зборів для формування складу Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Ініціативна група):

Бондарчук І.С.

Короленко В.В.

Котляр Т.М.

Лой В.М.

Пруднікова О.Є.

Феденко І.Б.

 

На розгляд Ініціативної групи запропоновано такий порядок денний:

1.Розгляд заяв та перевірка документів до них, які надійшли від інститутів громадянського суспільства для участі в Установчих зборах для формування складу Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Установчі збори), на відповідність вимогам, установлених Типовим положенням про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 (зі змінами) «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики»/

2. Визначення дати наступного засідання Ініціативної групи.

Зауважень до порядку денного не надійшло.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» — 6 голосів, «проти» — немає, «утримались» — немає.

ВИРІШИЛИ: затвердити запропонований порядок денний засідання Ініціативної групи.

 

Обговорення питань порядку денного.

 

1.1. Про розгляд заяв та перевірку документів до них, які надійшли від інститутів громадянського суспільства для участі в Установчих зборах для формування складу Громадської ради при Держлікслужбі, на відповідність вимогам, установлених Типовим положенням про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 (зі змінами) «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» (далі – Типове положення).

СЛУХАЛИ: Котляр Т.М. поінформувала, що станом на 7 вересня 2020 року Ініціативною групою отримано 21 заяву та документи до них від інститутів громадянського суспільства в електронному і паперовому вигляді для участі в Установчих зборах та запропонувала розглядати кожен пакет документів окремо, надавати пропозиції і зауваження щодо документів кожного інституту громадянського суспільства.

Короленко В.В. запропонував ретельно вивчити документи, за підсумками розгляду зробити висновки щодо їх відповідності установленим вимогам та за необхідності повідомити інститути громадянського суспільства про усунення невідповідності.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» — 6 голосів, «проти» — немає, «утримались» — немає.

ВИРІШИЛИ: розглянути та перевірити 21 пакет документів, які надійшли від інститутів громадянського суспільства станом на 7 вересня 2020 року.

Присутні на засіданні члени Ініціативної групи розглянули та перевірили 21 пакет документів, які надійшли від інститутів громадянського суспільства станом на 7 вересня 2020 року.

 

1.2. За результатами перевірки документів, які надійшли від громадської організації «Клуб «Еней», встановлено невідповідність — відсутні відомості про результати діяльності інституту громадянського суспільства (проведені заходи, дослідження, надані послуги, реалізовані проєкти, виконані програми, друковані видання, подання відповідному органу виконавчої влади письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної, регіональної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості) протягом останніх шести місяців.

Запропоновано направити лист громадській організації «Клуб «Еней» щодо виявленої невідповідності документів з пропозицією усунути невідповідність протягом 5 календарних днів.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» —  6 голосів, «проти» — немає, «утримались» — немає.

ВИРІШИЛИ: направити лист громадській організації «Клуб «Еней» щодо виявленої невідповідності документів з пропозицією усунути невідповідність протягом 5 календарних днів.

 

1.3. За результатами перевірки документів, які надійшли від благодійної організації «Благодійний фонд «Всеукраїнське Об’єднання Людей з Наркозалежністю (ВОЛНА)» встановлено, що благодійна організація «Благодійний фонд «Всеукраїнське Об’єднання Людей з Наркозалежністю (ВОЛНА)» не провадить свою діяльність, не реалізує свої проєкти у сфері, пов’язаній з діяльністю Держлікслужби відповідно до Положення про Держлікслужбу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2015 № 647.

Запропоновано відповідно до пунктів 6, 12 Типового положення відмовити в участі в Установчих зборах представника благодійної організації «Благодійний фонд «Всеукраїнське Об’єднання Людей з Наркозалежністю (ВОЛНА)» Пархоменко В.І. у зв’язку з тим, що благодійна організація «Благодійний фонд «Всеукраїнське Об’єднання Людей з Наркозалежністю (ВОЛНА)» не провадить свою діяльність, не реалізує свої проєкти у сфері, пов’язаній з діяльністю Держлікслужби відповідно до Положення про Держлікслужбу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2015 № 647. Відповідний лист направити благодійній організації «Благодійний фонд «Всеукраїнське Об’єднання Людей з Наркозалежністю (ВОЛНА)».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» —  6 голосів, «проти» — немає, «утримались» — немає.

ВИРІШИЛИ: відповідно до пунктів 6, 12 Типового положення відмовити в участі в Установчих зборах представника благодійної організації «Благодійний фонд «Всеукраїнське Об’єднання Людей з Наркозалежністю (ВОЛНА)»  Пархоменко В.І. в зв’язку з тим, що благодійна організація «Благодійний фонд «Всеукраїнське Об’єднання Людей з Наркозалежністю (ВОЛНА)» не провадить свою діяльність, не реалізує свої проєкти у сфері, пов’язаній з діяльністю Держлікслужби відповідно до Положення про Держлікслужбу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2015 № 647. Відповідний лист направити благодійній організації «Благодійний фонд «Всеукраїнське Об’єднання Людей з Наркозалежністю (ВОЛНА)».

 

1.4. За результатами перевірки документів, які надійшли від громадської організації «Ветерани за медичний канабіс», встановлено, що громадська організація «Ветерани за медичний канабіс» не провадить свою діяльність, не реалізує свої проєкти у сфері, пов’язаній з діяльністю Держлікслужби відповідно до Положення про Держлікслужбу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2015 № 647.

Запропоновано відповідно до пунктів 6, 12  Типового положення відмовити в участі в Установчих зборах представника громадської організації «Ветерани за медичний канабіс» Приймак А.К. у зв’язку з тим, що діяльність громадської організації «Ветерани за медичний канабіс» не пов’язана з діяльністю Держлікслужби відповідно до Положення про Держлікслужбу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2015 № 647. Відповідний лист направити до громадської організації «Ветерани за медичний канабіс».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» —  6 голосів, «проти» — немає, «утримались» — немає.

ВИРІШИЛИ: відповідно до пунктів 6, 12 Типового положення відмовити в  участі в Установчих зборах представника громадської організації «Ветерани за медичний канабіс» Приймак А.К. у зв’язку з тим, що діяльність громадської організації «Ветерани за медичний канабіс» не пов’язана з діяльністю Держлікслужби відповідно до Положення про Держлікслужбу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2015 № 647. Відповідний лист направити до громадської організації «Ветерани за медичний канабіс».

 

1.5. Котляр Т.М. запропонувала за результатами перевірки документів, які надійшли від інститутів громадянського суспільства, на відповідність вимогам, установленим Типовим положенням, допустити до участі в Установчих зборах 18 делегованих представників інститутів громадянського суспільства, які є одночасно кандидатами на обрання до складу Громадської ради при Держлікслужбі та скласти список кандидатів до складу Громадської ради при Держлікслужбі та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в Установчих зборах.

Список кандидатів до складу Громадської ради при Держлікслужбі:

  1. Бавикін І.М. — Асоціація органів з оцінки відповідності медичних виробів;
  2. Багрій П.І. — Асоціація «Виробники ліків України»;
  3. Бондарчук І.С. — «Щотижневик АПТЕКА»;
  4. Буніна С.С. — ГО «Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України»;
  5. Ігнатов В.А. —  Асоціація представників міжнародних фармацевтичних виробників України (AIPM Ukraine);
  6. Клімов О.І. — ГО «Всеукраїнська фармацевтична палата»;
  7. Котляр Т.М. — ГО «Всеукраїнська фармацевтична спілка «ФАРМУКРАЇНА»;
  8. Литвиненкова Т.Г. —  ГО «Фармацевтична Асоціація Дніпропетровської області» (ГО ФАДО);
  9. Лур’є Д.А. —  Європейська Бізнес Асоціація;
  10. Менон У. П. Р. — ГО «Асоціація індійських фармацевтичних виробників» (ІРМА);
  11. Просяник Л.Ф. — ГО «Вінницька обласна Асоціація фармацевтів «Кум Део (З Богом)»;
  12. Пруднікова О.Є. — ГО Всеукраїнське об’єднання «Миколаївська фармацевтична асоціація Фармрада»;
  13. Редько В.В. — ГС «Асоціація виробників інноваційних ліків» (APRaD);
  14. Руденко В.В. — ГС «Аптечна асоціація України (АПАУ)»;
  15. Федорова Л.А. — Обласна громадська організація «Чернігівська ліга фармацевтів»;
  16. Харчик П.Ю. — Асоціація «Оператори ринку медичних виробів»;
  17. Шамрай Д.І. — ГО «Медичний контроль»;
  18. Шумілін М.В. — ГС «Українська Медична Логістична Асоціація».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» —  6 голосів, «проти» — немає, «утримались» — немає.

ВИРІШИЛИ: за результатами перевірки документів, які надійшли від інститутів громадянського суспільства, на відповідність вимогам, установленим Типовим положенням, допустити до участі в Установчих зборах 18 делегованих представників інститутів громадянського суспільства, які є одночасно кандидатами на обрання до складу Громадської ради при Держлікслужбі та скласти список кандидатів до складу Громадської ради при Держлікслужбі та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в Установчих зборах.

Список кандидатів до складу Громадської ради при Держлікслужбі:

  1. Бавикін І.М. — Асоціація органів з оцінки відповідності медичних виробів;
  2. Багрій П.І. — Асоціація «Виробники ліків України»;
  3. Бондарчук І.С. — «Щотижневик АПТЕКА»;
  4. Буніна С.С. — ГО «Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України»;
  5. Ігнатов В.А. —  Асоціація представників міжнародних фармацевтичних виробників України (AIPM Ukraine);
  6. Клімов О.І. — ГО «Всеукраїнська фармацевтична палата»;
  7. Котляр Т.М. — ГО «Всеукраїнська фармацевтична спілка «ФАРМУКРАЇНА»;
  8. Литвиненкова Т.Г. —  ГО «Фармацевтична Асоціація Дніпропетровської області» (ГО ФАДО);
  9. Лур’є Д.А. —  Європейська Бізнес Асоціація;
  10. Менон У. П. Р. — ГО «Асоціація індійських фармацевтичних виробників» (ІРМА);
  11. Просяник Л.Ф. — ГО «Вінницька обласна Асоціація фармацевтів «Кум Део (З Богом)»;
  12. Пруднікова О.Є. — ГО Всеукраїнське об’єднання «Миколаївська фармацевтична асоціація Фармрада»;
  13. Редько В.В. — ГС «Асоціація виробників інноваційних ліків» (APRaD);
  14. Руденко В.В. — ГС «Аптечна асоціація України (АПАУ)»;
  15. Федорова Л.А. — Обласна громадська організація «Чернігівська ліга фармацевтів»;
  16. Харчик П.Ю. — Асоціація «Оператори ринку медичних виробів»;
  17. Шамрай Д.І. — ГО «Медичний контроль»;
  18. Шумілін М.В. — ГС «Українська Медична Логістична Асоціація».

 

1.6. Котляр Т.М. запропонувала за результатами перевірки та відповідно до пунктів 6, 12  Типового положення відмовити в  участі в Установчих зборах  2 представникам інститутів громадянського суспільства та скласти список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в Установчих зборах.

Підстава у відмові: діяльність інститутів громадянського суспільства не пов’язана з діяльністю Держлікслужби відповідно до Положення про Держлікслужбу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2015 № 647.

Список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в Установчих зборах:

1.Пархоменко В.І. ­­ — Благодійна організація «Благодійний фонд «Всеукраїнське Об’єднання Людей з Наркозалежністю (ВОЛНА)»;

2. Приймак А.К. — ГО «Ветерани за медичний канабіс».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» —  6 голосів, «проти» — немає, «утримались» — немає.

ВИРІШИЛИ: за результатами перевірки та відповідно до пунктів 6, 12 Типового положення відмовити в  участі в Установчих зборах 2 представникам інститутів громадянського суспільства та скласти список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в Установчих зборах.

Підстава у відмові: діяльність інститутів громадянського суспільства не пов’язана з діяльністю Держлікслужби відповідно до Положення про Держлікслужбу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2015 № 647.

Список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в Установчих зборах:

1.Пархоменко В.І.­ —  Благодійна організація «Благодійний фонд «Всеукраїнське Об’єднання Людей з Наркозалежністю (ВОЛНА)»;

2. Приймак А.К. ­ —  ­­­­ГО «Ветерани за медичний канабіс».

 

2. Про визначення дати наступного засідання Ініціативної групи.

СЛУХАЛИ: Феденко І.Б. запропонувала визначити дату проведення наступного засідання Ініціативної групи в робочому порядку в залежності від надходження відповіді про усунення невідповідності документів від громадської організації «Клуб «Еней», але не пізніше 18 вересня 2020 року.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» — 6  голосів, «проти» — немає, «утримались» — немає.

ВИРІШИЛИ: визначити дату проведення наступного засідання Ініціативної групи в робочому порядку в залежності від надходження відповіді про усунення невідповідності документів від громадської організації «Клуб «Еней», але не пізніше 18 вересня 2020 року.

 

 

Голова Ініціативної групи                                                                                                                          Т.М. Котляр

 

Секретар Ініціативної групи                                                                                                                    І.Б. Феденко

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку