Участь у робочому візиті до Республіки Польща

Опубліковано 09.07.2024 о 10:08

Голова Держлікслужби Роман Ісаєнко у складі делегації, очолюваної заступницею Міністра охорони здоров’я України Мариною Слободніченко, взяв участь у робочому візиті до м. Варшава для обговорення євроінтеграційних процесів у фармацевтичній галузі в ході тристоронньої зустрічі з представниками Шведського агентства медичної продукції та Управлінням з реєстрації лікарських засобів, медичних виробів та біоцидних продуктів Республіки Польща.

Ця зустріч стала продовженням розпочатих ще в грудні минулого року обговорень подальшої співпраці щодо підтримки вступу України до Європейського Союзу, яка відбулась на запрошення Президента Управління реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних препаратів Польщі пана Grzegorz Cessak.

Делегати також відвідали Національний науково-дослідний інститут лікарських засобів, до найважливіших завдань якого належить контроль якості лікарських засобів та виробів медичного призначення. Інститут разом з іншими європейськими контрольними лабораторіями становить мережу лабораторій, які у співпраці з Європейським директоратом з контролю якості медичної продукції та охорони здоров’я здійснюють нагляд за безпекою та якістю ліків у країнах ЄС.

З метою реалізації попередніх домовленостей та формалізації намірів щодо майбутньої співпраці, підписано такі двосторонні документи: Меморандум про співпрацю між Міністерством охорони здоров’я України та Управлінням реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних препаратів Польщі (Urząd Rejestracji PL, WM i PB), а також Меморандум про співпрацю між Міністерством охорони здоров’я України та Шведським Агентством медичних виробів (Läkemedelsverket).

Відповідно до підписаних документів, основні питання взаємодії включатимуть навчальні та експертні компоненти у фармацевтичній сфері, спільне використання передових практик та правових норм, зокрема у регулюванні обігу лікарських засобів та медичних виробів. У свою чергу реалізація такого співробітництва сприятиме посиленню кадрового потенціалу в переговорному процесі, який розпочався 25 червня 2024 року, для подальшого удосконалення національної нормативно-правової бази у відповідності до підготовленої Єврокомісією переговорної рамки щодо членства України й Молдови в ЄС.

Під час відвідування Головного Фармацевтичного Інспекторату Польщі були обговорені питання співпраці на шляху вступу України до Європейського Союзу, допомога польських колег у розробці нормативно-правових актів  щодо ліцензування виробництва та імпорту лікарських засобів, ліцензування оптової торгівлі, ліцензування аптек, контролю якості лікарських засобів, процедур термінового реагування.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за 01 - 05 липня 2024 року

Наступна

Легалізація медичного канабісу: Уряд встановив порядок придбання насіння рослин, включених до таблиці I