Актуальні питання галузі обговорено під час медико-правового форуму

Опубліковано 09.12.2019 о 16:57

Третій Медико-правовий форум “Конституційні засади медичної реформи в Україні”, організований  Координатором проєктів ОБСЄ в Україні, Національним юридичним університетом  ім. Ярослава Мудрого та Національною академією правових наук,   відбувся  у м. Харків. Цей форум став майданчиком  для обговорення актуальних питань реформування медичної галузі.

Представники Держлікслужби мали нагоду обговорити з колегами,  міжнародними партнерами, науковцями та правознавцями  шляхи лібералізації підходів до державного регулювання у  фармацевтичному секторі  в контексті реформування вітчизняної галузі охорони здоров’я.

Директор Департаменту контролю якості лікарських засобів Ірина Суворова від імені Голови Держлікслужби привітала учасників форуму та підкреслила, що тісна співпраця фахівців – невід’ємна складова в прийнятті прогресивних та практично значимих рішень, а  охорона здоров’я та правовий захист людей для кожного з нас має бути головним орієнтиром на шляху непростої, але важливої та почесної роботи.

На панельній дискусії “Правові засади реформування фармацевтичної діяльності” обговорили проблемні питання регуляторного підґрунтя для здійснення паралельного імпорту лікарських засобів, недопущення обігу лікарських засобів, що ввозяться на територію України нелегальним шляхом, та обіг продукції з вмістом АФІ, яка не є лікарським засобом.

Усіх  учасників поєднало спільне прагнення  забезпечити право кожного громадянина на належний рівень охорони здоров’я, правовий захист та доступ до  ефективних, безпечних і якісних лікарських засобів та медичних виробів.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Представник Держлікслужби взяв участь у зустрічі робочої експертної групи «Паризького пакту»

Наступна

Всеукраїнський тиждень права - 2019