Відновлення роботи аптечних закладів в Херсонській області

Опубліковано 11.08.2023 о 14:58

10 серпня 2023 року, директором Департаменту здоровʼя обласної державної адміністрації Тетяною Карчевич та начальником Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Херсонській області Владиславом Даньком проведено спільну нараду з керівниками обласних аптечних закладів.

На сьогоднішній день відновлено систему аптечної мережі деокупованої частини Херсонщини. Наразі функціонує 67 аптечних пунктів, з них 44 знаходяться у місті Херсоні та 23 – у сільській місцевості, що дає можливість реалізувати Урядову програму «Доступні ліки». 

Загалом за програмою «Доступні ліки» працює 26 аптечних пунктів, з них у м. Херсоні – 14, в яких пацієнти за рецептом можуть отримати необхідні лікарські засоби безкоштовно або з невеликою доплатою згідно Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення (станом на 14 лютого 2023 року).

На нараді були обговорені проблемні питання з відновлення роботи аптечної мережі, особливо у віддалених населених пунктах області, та укладення аптечними закладами договорів з Національною службою здоровʼя України для роботи за Урядовою програмою «Доступні ліки».

Проблемним питанням на сьогоднішній день є реалізація постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2023 № 809 щодо роботи мобільних аптечних закладів у прифронтових населених пунктах, де немає аптек та/або аптечних пунктів. Враховуючи складну безпекову ситуацію в області, приватні підприємці не хочуть ризикувати життям та здоровʼям своїх працівників. Це питання учасниками наради було обговорено окремо.

Працюємо разом заради Перемоги!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Участь у засіданні парламентського Комітету з питань інтеграції України до ЄС

Наступна

Звіт за 07 - 11.08.2023 року