Голова Держлікслужби взяла участь в українсько-італійському бізнес-форумі

Опубліковано 15.05.2018 о 00:00

 

 

9-10 травня 2018 року Голова Держлікслужби Наталія Гудзь перебувала з робочим візитом у м. Флоренція, Італія, де взяла участь в українсько-італійському бізнес-форумі «Партнерство України і Тоскани в галузі фармацевтики та охорони здоров’я». Захід був організований за участі та сприяння посольства України в Італійській Республіці, Торгово-промислової палати України, об’єднання промисловців і підприємців Тоскани «Confindustria Firenze». У роботі бізнес-форуму взяли участь представники італійських виробників фармацевтичної продукції, медичних виробів, технологічних рішень для медичної та фармацевтичної галузей.

Голова Держлікслужби розповіла про історію становлення, розвитку українського регуляторного органу, ключові напрямки його роботи, зокрема, про його участь у роботі низки міжнародних організацій, що суттєво наближає вітчизняну фармацію до європейських та світових стандартів якості лікарських засобів. Наталія Гудзь підкреслила, що регуляторне законодавство України у сфері обігу лікарських засобів гармонізоване з європейським та спрямоване на забезпечення якості лікарських засобів за світовими стандартами. Ось чому українська фармацевтична продукція є сьогодні конкурентоспроможною і на зовнішніх ринках. Крім того, учасники бізнес-форуму отримали змістовну інформацію про національний досвід інспектувань іноземних фармацевтичних виробництв та процедуру визнання сертифікатів GMP в Україні, виданих регуляторними органами країн – учасниць PIC/S, у тому числі для італійських підприємств.

У рамках форуму відбувся візит на підприємство Eli Lilly Italia S.p.a., де учасники мали змогу ознайомитись з історією становлення підприємства в цілому та основними етапами виробництва інсулінів зокрема.

Співпраця українського та італійського бізнесу має свою тривалу історію та приклади вдалих реалізованих проектів. Бізнес-форум у Флоренції став віддзеркаленням потенціалу ділових кіл наших країн та відкрив нові перспективи для розвитку економічного партнерства.

Фото у текст

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Представники Держлікслужби взяли участь у науково-практичному семінарі в рамках Міжнародного форуму "Менеджмент в охороні здоров'я"

Наступна

Наталія Гудзь зустрілась з італійськими колегами