Делегація України бере участь у черговому 178-му засіданні Європейської комісії з фармакопеї у форматі відеоконференції

Опубліковано 19.03.2024 о 11:40

19 березня 2024 року розпочалося чергове 178-ме засідання Комісії з Європейської фармакопеї.

 

Делегацію України оновлено Указом Президента України від 13.03.2024 № 155/2024.

 

Засідання проходить у м. Страсбург, Французька Республіка у гібридному форматі (відеоконференції та особистої присутності делегатів) і присвячене обговоренню нагальних питань фармакопейних стандартів, змін до фармакопейних статей та міжнародних нормативно-правових документів. Комісія складається з делегацій, які представляють договірні сторони Конвенції про розробку Європейської фармакопеї, наразі – 39 держав-членів та країни ЄС.

 

Представники України беруть  участь у заході у форматі відеоконференції.

 

Участь делегації України у роботі чергового 178-го засідання Європейської комісії з фармакопеї сприятиме покращенню співпраці між фармакопеями для синхронізації зусиль для оптимізації результатів у сфері охорони здоров’я. Результати спільних напрацювань стануть основою для подальшої гармонізації Державної фармакопеї України з Європейською Фармакопеєю. 

 

Європейська фармакопея – правовий акт, що використовується в більшості країн Європи при виробництві фармацевтичних продуктів у країнах Європейського Союзу. Фармакопея включає описи діючих та допоміжних речовин, а також методів аналізу фармацевтичних продуктів.

 

Державна Фармакопея України  (ДФУ) – правовий акт, який містить загальні вимоги до лікарських засобів, фармакопейні статті, а також методики контролю якості лікарських засобів. Вимоги ДФУ щодо лікарських засобів, є обов’язковими для всіх підприємств та установ України незалежно від їх форми власності, які виробляють, зберігають, контролюють і реалізують лікарські засоби.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за 11-15 березня 2024 року

Наступна

Запрошуємо на семінар