Держлікслужба взяла участь у засіданні Керівного комітету механізму держав-членів щодо неякісних та фальсифікованих медичних продуктів

Опубліковано 06.07.2022 о 18:00

05-06 липня 2022 року в режимі вебінару відбулося засідання Керівного комітету механізму держав-членів щодо неякісних та фальсифікованих медичних продуктів, організоване  Секретаріатом ВООЗ та представниками Механізму країн-членів ВООЗ з питань неякісних і фальсифікованих лікарських засобів.

Пріоритетними питаннями, які розглядалися на даному засіданні були:

– оновлена інформація про основні заходи та бюджет Керівного комітету механізму держав-членів щодо неякісних та фальсифікованих медичних продуктів;

– актуалізація пріоритетних заходів на 2022–2023 роки;

– участь ВООЗ у глобальних і регіональних ініціативах: Керівний комітет механізму держав-членів щодо неякісних та фальсифікованих медичних продуктів поділився інформацією про зусилля держав-членів щодо підвищення ролі механізму держав-членів у регіональних, міжрегіональних і глобальних ініціативах.

Довідково:

У 2012 році Всесвітня асамблея охорони здоров’я заснувала механізм держав-членів для вирішення проблеми боротьби з неякісною та фальсифікованою медичною продукцією.

Механізм держав-членів має Керівний комітет, який очолює Голова та
11 віце-голів, які представляють шість регіонів ВООЗ. 

Термін повноважень Голови та заступників Голови розпочинається наприкінці чергової сесії механізму та закінчується наприкінці кожної другої чергової сесії. Голова змінюється між Регіонами у алфавітному порядку.

Метою механізму держав-членів є захист громадського здоров’я та сприяння доступу до недорогих, безпечних, ефективних і якісних медичних продуктів, сприяння ефективній співпраці між державами-членами та Секретаріатом, профілактиці та контролю неякісних та фальсифікованих медичних продуктів та пов’язаної з ними діяльності.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Уряд готується до відновлення та реконструкції країни

Наступна

Держлікслужба: діяльність за минулий тиждень