Держлікслужба заборонила обіг лікарських засобів, що реалізовувались з порушенням законодавства

Опубліковано 22.11.2019 о 15:25

Головним управлінням ДФС в Одеській області за участі Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області було проведено заходи в мережі аптек «СИТИМЕД», що належать ТОВ «Мультистор», в ході яких виявлено лікарські засоби іноземного виробництва (здебільшого – виробництва Російської Федерації), які незареєстровані в Україні, мають маркування іноземною мовою, лікарські засоби з терміном придатності, що минув, а також тих, обіг яких заборонений розпорядженнями Держлікслужби. Виявлені лікарські засоби не мали документів щодо якості (сертифікатів якості виробника, висновків про якість ввезених в Україну лікарських засобів) та документів щодо шляхів надходження (накладних). За оцінкою ДФС, вартість вилучених лікарських засобів становить понад 7 млн гривень.

За результатами таких заходів:

1) прийнято рішення про анулювання ліцензії на право провадження діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами ТОВ «МУЛЬТИСТОР»;

2) видано 70 розпоряджень про заборону обігу лікарських засобів, з них:

49 розпоряджень – про заборону обігу 46 найменувань незареєстрованих лікарських засобів;

21 розпорядження – про заборону обігу 23 серій 18 найменувань лікарських засобів, ввезених з порушенням законодавства.

Інформацію про лікарські засоби, обіг яких заборонено розпорядженнями Держлікслужби, можна отримати у вільному доступі на офіційному сайті Держлікслужби.

У разі сумніву щодо якості лікарських засобів Держлікслужба просить надавати інформацію за посиланням.  

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Викрито лінію по виробництву фальсифікованих лікарських засобів

Наступна

Відбувся семінар Європейського директорату з якості лікарських засобів (EDQM) для Офіційних лабораторій контролю якості лікарських засобів (OMCL)