Держлікслужба підтримує прагнення професійної аптечної спільноти до вирішення проблеми немедичного застосування кодеїновмісних препаратів

Опубліковано 26.08.2016 о 00:00

25 серпня в.о Голови Держлікслужби Ірина Суворова провела робочу зустріч з директором Громадської спілки «Аптечна професійна асоціація України» (ГС АПАУ) Володимиром Руденком. Керівник АПАУ повідомив, що на початку серпня цього року Громадська спілка «Аптечна професійна асоціація України (АПАУ)» за ініціативи своїх учасників, аптек і аптечних мереж по всій Україні, розпочала безстрокову соціальну акцію, направлену на протидію поширенню немедичного застосування кодеїновмісних ліків: аптечні заклади членів ГС «АПАУ» відпускають такі ліки виключно за рецептами. Учасники соціальної акції розмістили у своїх аптеках наклейки із текстом «У цій аптеці не продають кодеїновмісні препарати без рецепту!». Володимир Руденко зазначив, що започаткований рух стане ефективним лише в разі приєднання до нього кожної аптеки України. «Ми запрошуємо кожен аптечний заклад, кожен аптечний пункт, кожного власника аптек, кожного фармацевта та провізора приєднатись до нашої ініціативи. Для цього потрібно виконати просте правило — відпускати кодеїновмісні препарати виключно за умови наявності у пацієнта рецепту», — додав Володимир Руденко.

Ірина Суворова висловила підтримку соціальній акції та відзначила, що саморегулювання діяльності аптечної спільноти у вирішенні проблеми немедичного застосування кодеїновмісних препаратів — це свідчення зростаючої соціальної відповідальності бізнесу. Сьогодні слід вітати всі аптеки, що виявлятимуть бажання приєднатись до цієї важливої ініціативи, підкреслила Ірина Суворова.

Автори ініціативи — громадськість і бізнес — усвідомлюють, що вирішення питання немедичного застосування кодеїновмісних препаратів полягає у площині нормативно-правового регулювання. Тому будуть виступати з ініціативою про внесення відповідних змін до чинного законодавства.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Уряд призначив в.о. Голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками

Наступна

Шановні колеги!!! Щиросердечно вітаємо Вас з Днем фармацевтичного працівника!