Держлікслужба України продовжує виконувати функції органу ліцензування

Опубліковано 03.07.2015 о 00:00

28 червня 2015 року набрав чинності Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 2 березня 2015 року № 222-VIII (далі – Закон), у зв’язку з чим втратив чинність Закон України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» (Відомості Верховної Ради України, 2000 р., № 36, ст. 299 із наступними змінами).

   Ліцензії на провадження видів господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), що на день набрання чинності цим Законом є чинними, продовжують діяти.

    Станом на сьогодні Державна служба України з лікарських засобів розглядає заяви та приймає рішення щодо ліцензування виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) відповідно до вимог цього Закону, з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про лікарські засоби», а також чинних нормативно-правових актів в тій їх частині, що не суперечить Закону.

   Зокрема, Законом не передбачено видачу органом ліцензування дублікатів ліцензій та копій ліцензій для філій та структурних підрозділів ліцензіата.

   Одночасно повідомляємо, що плани перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) складено Державною службою України з лікарських засобів з урахуванням вимог частини третьої Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року № 71-VIII.

   У разі прийняття Урядом або Верховною Радою України додаткових рішень щодо заборони проведення перевірок суб’єктів господарювання, обсяг доходу яких за попередній календарний рік перевищує 20 мільйонів гривен, Держлікслужбою будуть вжиті відповідні заходи.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

МОЗ України завершило відкритий відбір Голови Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками

Наступна

20 липня Держлікслужба України презентує проект нових Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з обігу лікарських засобів