Де можна отримати лікарські засоби за програмою «Доступні ліки»

Опубліковано 13.01.2023 о 13:58

Держлікслужба нагадує, що державна програма «Доступні ліки» продовжує діяти в період воєнного стану, а також звертає увагу споживачів, що  кількість лікарських засобів, які українці сьогодні можуть придбати безкоштовно або з певною доплатою, зростає.

Наразі за програмою «Доступні ліки» можна отримати препарати для лікування серцево-судинних хвороб, для профілактики інсультів та інфарктів, нецукрового діабету та цукрового діабету І типу (інсулін) та діабету ІІ типу, хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів, розладів психіки, поведінки, а також епілепсії, хвороби Паркінсона.

Аптеки, які беруть участь у програмі реімбурсації, мають на дверях наліпку «Тут є «Доступні ліки», а ті, де можна отримати інсулін – наліпку «+Інсуліни». Якщо ви не знаходите аптеку з такими наліпками поряд із вашим житлом/роботою, ви можете скористатися електронною картою за посиланням https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map. Також ви можете звернутися до контакт центру НСЗУ за номером 16-77 або до чат-боту «Спитай Гриця».

Нагадуємо, що програма реімбурсації «Доступні ліки» не має територіальних обмежень всередині країни, тож ви можете отримати препарати там, де вам зручно, головне – мати електронний або паперовий рецепт для пред’явлення фамацевту.

 

Довідково: на електронній карті в меню ліворуч необхідно обрати ваш населений пункт та напрямок програми «Доступні ліки».

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за 02 - 06 січня 2023 року

Наступна

Допомога фармацевта при отриманні лікарських засобів за програмою «Доступні ліки»