Дизайн офіційного вебсайту Держлікслужби уніфіковано!

Опубліковано 12.06.2020 о 13:42

З 01 червня 2020 року дизайн офіційного вебсайта Держлікслужби (https://www.dls.gov.ua) було уніфіковано відповідно до вимог щодо створення (модернізації) офіційних вебсайтів (вебпорталів) органів виконавчої влади постанови Кабінету Міністрів України від 04 січня 2002 року № 3 «Про Порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади».

Нагадаємо, що 12 червня 2019 року Уряд ухвалив постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціонування офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади». Відтоді було встановлено дизайн-код для офіційних вебсайтів (вебпорталів) органів виконавчої влади.

Він передбачає єдині вимоги безпосередньо до дизайну офіційних вебсайтів (вебпорталів) органів виконавчої влади, тобто його візуалізації як єдиної системи державних органів та надання їм певної індивідуальності, яка має однаковий інтерфейс, кольорову гаму, розміщення тих, чи інших елементів сайту тощо.

Запровадження єдиного дизайн-коду офіційних вебсайтів (вебпорталів) органів виконавчої влади оптимізує витрату людських, фінансових, часових ресурсів, а також є практичним і символічним виразом змін у державному управлінні.

Також, користуючись нагодою повідомляємо, що за результатами проведеного Держкомтелерадіо моніторингу інформаційного наповнення офіційних вебсайтів органів виконавчої влади у другому півріччі 2019 року, при складанні рейтингу інформаційної прозорості офіційних вебсайтів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, одним із органів отримавших максимальне значення показника інформаційної прозорості став вебсайт Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (100 %) та, відповідно, стала найкращою серед інших центральних органів виконавчої влади.

Метою моніторингу є оцінка рівня інформаційного наповнення офіційних вебсайтів органів виконавчої влади відповідно до вимог нормативно-правових актів, які регламентують розміщення певних видів інформації на вебсайтах.

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» на розпорядників інформації покладається обов’язок щодо оприлюднення інформації, який направлений на створення ефективного механізму гарантування максимального доступу до інформації, що знаходиться в органах публічної влади.

Звертаємо увагу!

Етап доопрацювання вебсторінок триває, з чим можуть бути пов’язані певні незручності у роботі.

Також, у зв’язку із припиненням компанією Microsoft підтримки Internet Explorer, вебсайти, побудовані за допомогою сучасних технологічних рішень на ньому будуть відображатися некоректно. Це не є проблемою сайту, це є проблемою самого Internet Explorer.

Користуйтеся сучасними веббраузерами Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera або Edge.

 

Свої запитання щодо публікацій та наповнення сайту можна направляти на електронну адресу site@dls.gov.ua. Щодо технічної підтримки сайту на електронну адресу it@dls.gov.ua.

Використані матеріали у статті були взяті з офіційних джерел, посилання на які надаються в її тексті.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Планову атестацію фармацевтичних працівників відтерміновано на період карантину

Наступна

10 червня 2020 року відбулось засідання підкомітету з навчання SUB-COMMITTEE ON TRANING міжнародної Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S)