Експерти українського фармринку розповіли про якість лікарських засобів

Опубліковано 26.04.2013 о 00:00

В Україні діє трирівнева система контролю якості лікарських засобів, яка постійно удосконалюється за європейськими зразками. Про організацію системи контролю якості в Україні, перспективи її розвитку розповіли експерти вітчизняного фармацевтичного бізнесу під час конференції, присвяченій якості лікарських засобів в Україні, яка тривала в м. Ялта 23-25 квітня 2013 року.

 

 Перед учасниками конференції, серед яких були фармвиробники України, Російської Федерації, Грузії, Білорусі, представництв іноземних компаній в Україні, дистриб’юторів, виступили представники органів виконавчої влади, провідні науковці, експерти фармацевтичної галузі України.

 

 Зокрема, Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов поінформував учасників зустрічі про імплементацію Європейських вимог щодо  контролю якості лікарських засобів в нашій країні. Він зазначив, що основним вектором у розвитку регуляторної політики в фармацевтичному секторі галузі охорони здоров’я  для України є гармонізація  національного законодавства з європейським.

 

 У своїй доповіді О.Соловйов також акцентував увагу на завданнях, які державі необхідно вирішити найближчим часом, та які стали предметом уваги Президента України, Ради національної безпеки та оборони України, зокрема, подальше удосконалення  ефективності контролю за якістю та реалізацією лікарських засобів, державного контролю за рекламою лікарських засобів.

 

 Директор Державного навчального центру Належної виробничої/дистриб’юторської практики Денис Гурак розповів слухачам про тенденції розвитку регулювання фармацевтичної галузі у світі. Так, останнім часом особливу увагу в світі приділяють таким напрямам, як, зокрема, сфера обігу активних фармацевтичних інгредієнтів, посилення боротьби з фальсифікацією лікарських засобів, маркування упаковок ліків, належна регуляторна практика, належна аптечна практика, гармонізація клінічних випробувань, оцінка технологій охорони здоров`я, антимонопольне законодавство.

 

 Заступник директора департаменту – начальник управління номенклатури та інструкцій департаменту лікарських засобів і активних фармацевтичних інгредієнтів ДП ​​«Державний експертний центр» МОЗ України Желобецька О. В. нагадала учасникам конференції про вимоги до якості лікарських засобів при їх державній реєстрації, перереєстрації та внесення змін у реєстраційні матеріали.

 

             Під час «круглих столів», які завершали кожний день конференції, гості заходу та спікери мали змогу обговорити актуальні теми, задати питання, що були підняті лекторами під час виступів.

 

             Учасники подякували організаторам конференції за саму ідею її проведення та високий рівень організації, побажали, щоб таки конференції проводились на регулярній основі.

 

 Конференція була організована та проведена ДП «Український фармацевтичний інститут якості».

 

 

 

 У конференції в якості спікерів також взяли участь:

 

 ·       Професор кафедри управління якістю Національного фармацевтичного університету Підпружников Ю. В.;

 

 ·       Заступник директора департаменту післяреєстраційного нагляду ДП «Державний експертний центр» МОЗ України Логвина І. О.;

 

 ·       Директор з якості ТОВ «Фарма Старт» Зіміна О. А.;

 

 ·       Заступник директора по мікробіологічному та імунобіологічних контролю ДП «Центральна лабораторія з аналізу якості лікарських засобів і медичної продукції» Жерноклев В. М.;

 

 ·       Заступник директора з якості державного навчального центру Належної Виробничої / Дистриб ‘юторської Практики Сухомлінов О. Г.;

 

 ·       Завідуючий сектором державної реєстрації і контролю якості лікарських засобів та медичної продукції МОЗ України Лясковський Т. Л.;

 

 ·       директор департаменту післяреєстраційного нагляду ДП «Державний експертний центр МОЗ України» Матвєєва О. В.;

 

 ·       Партнер юридичної компанії «Правовий Альянс» Костін І. П.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Україна є одним із найважливіших фармацевтичних експортних напрямків для Індії

Наступна

Голова Держлікслужби України та керівник Росздравнадзору обговорили найбільш важливі події у сфері регулювання фармацевтичного ринку