"Запровадження нових сервісів у роботі Держлікслужби спростило отримання ліцензій для відкриття аптек", – Михайло Пасічник

Опубліковано 13.02.2015 о 00:00

_OB_1894140704   З вересня 2014 року фахівці Держлікслужби України надають консультації керівникам підприємств і фізичним особам, які планують відкривати аптеки. Такою можливістю з вересня 2014 р. по січень 2015 р. скористалося близько 220 підприємців. Вони отримали вичерпну інформацію та необхідні консультації щодо заповнення заяви на видачу ліцензії на провадження господарської діяльності з оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, або її копії, а також відомостей про наявність матеріально-технічної бази та кваліфікованого персоналу, необхідних для отримання ліцензії або її копії. Окрім того, в телефонному режимі консультації були надані ще близько 650 підприємцям.

    «Це нововведення отримало широке схвалення, його давно очікував ринок. Тепер у підприємців відпадає необхідність звертатися за подібними консультаціями до консалтингових компаній. Вони отримують вичерпну інформацію та консультації особисто в приміщенні Держлікслужби України, а це є суттєвою економією часу та затрат на відкриття бізнесу. Адже, фахівці відомства консультації проводять безкоштовно, в рамках своїх службових обов’язків», — прокоментував нововведення Голова Держлікслужби України Михайло Пасічник.

     На сьогодні в Держлікслужбі України діє ще декілька сучасних сервісів, які пришвидшують отримання ліцензії. Зокрема, якщо приймається рішення про відмову у видачі ліцензії, заявнику надають детальну інформацію, чим саме вона зумовлена. Відповідно, підприємець може швидко усунути недоліки і повторно подати заявку на отримання ліцензії.

    Якщо раніше про прийняте позитивне рішення про видачу ліцензії заявники дізнавалися з письмового повідомлення поштою, то тепер ця інформація оперативно розміщується  на сайті Держлікслужби України. «Ознайомившись з інформацією на сайті, суб’єкти господарювання можуть швидко зробити наступні кроки щодо отримання ліцензії, не очікуючи на надходження офіційного листа.     Такі підходи у роботі Держлікслужби України дозволяють максимально пришвидшити шлях від початку оформлення необхідних ліцензійних документів для відкриття аптечної справи», – зауважив Михайло Пасічник.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Відбувся організаційно - методичний семінар з уповноваженими особами суб'єктів господарювання

Наступна

Актуальні питання щодо виготовлення гомеопатичних препаратів в умовах аптеки