Застосовування, використання та реалізація лікарського засобу обмежена терміном його придатності. Мінюст затвердив відповідні зміни до наказу №809

Опубліковано 12.01.2015 о 00:00

30.12.14 за № 1661/26438 Міністерство юстиції України зареєструвало наказ Міністерства охорони здоров’я України від 12.12.14 № 954 "Про внесення змін до Порядку встановлення заборони (тимчасової заборони) та поновлення обігу лікарських засобів на території України". Зміни до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 22.11.2011 р. № 809 було розроблено з метою приведення у його відповідність до Закону України від 20.10.2014 № 1707-VII "Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо обігу лікарських засобів та державного контролю якості ввезених на митну територію України лікарських засобів".

Згідно внесених змін до п. 3.4 розділу ІІІ «Порядку встановлення заборони (тимчасової заборони) та поновлення обігу лікарських засобів на території України», після закінчення строку, протягом якого було дозволено застосування лікарського засобу в Україні, його подальше застосування можливе за умови перереєстрації. Після перереєстрації строк застосування в Україні лікарського засобу не обмежується.

Також змінами встановлено, що лікарські засоби, випущені в обіг під час строку, протягом якого лікарські засоби було дозволено до застосування в Україні, можуть застосовуватись, використовуватись та реалізовуватись в Україні до закінчення їх терміну придатності, визначеного виробником та зазначеного на упаковці."

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Від щирого серця вітаю Вас з Новим роком та Різдвом Христовим!

Наступна

Держлікслужба України тимчасово заборонила обіг підозрілих щодо фальсифікації лікарських засобів