Засідання Європейської комісії з фармакопеї

Опубліковано 25.03.2022 о 08:52

Держлікслужба взяла участь у 172-му засіданні Європейської комісії з фармакопеї, яке відбулось у форматі відеоконференції 22-23 березня 2022 року.

Представники України беруть участь у засіданні відповідно до Указу Президента України від 18.11.2020 № 504/2020 «Про делегацію України для участі у засіданнях Європейської комісії з фармакопеї».

У засіданні Комісії взяли участь понад 130 учасників, а саме: делегації держав-членів Європейської комісії з фармакопеї, голови експертних та робочих груп та секретаріат Європейської комісії з фармакопеї. Головував на сесії – голова Європейської комісії з фармакопеї Prof. Torbjörn Arvidsson.

Після розгляду загальних процедурних питань, до учасників засідання звернулась директорка Європейського директорату з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції (EDQM) Petra Doerr та повідомила, що російська  делегація не має права брати участь у Європейської комісії з фармакопеї, оскільки їх країну виключено з Ради Європи.

Комісія як орган, що приймає рішення стосовно змісту Європейської фармакопеї, ухвалила публікацію нових або переглянутих текстів, згідно з робочою програмою.

Делегати Європейської комісії з фармакопеї заслухали звіти голів експертних та робочих груп та ухвалили робочу програму.

Довідково

Європейський директорат з контролю якості лікарських засобів (EDQM)  – провідна організація, яка захищає здоров’я населення, надаючи можливість розвитку, підтримки впровадження та моніторинг застосування стандартів якості для безпеки лікарських засобів та їх безпечного використання. Європейська фармакопея є юридично обов’язковою в державах-членах.

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

МОЗ закликає аптеки не підвищувати ціни на лікарські засоби

Наступна

Заява PIC/S щодо ситуації в Україні