Звільнено директора Державного підприємства «Державний науковий центр лікарських засобів і медичної продукції»

Опубліковано 09.01.2019 о 17:11

Звільнено директора ДП «ДНЦЛЗ»

4 січня 2019 року Наталію Нікітіну звільнено з посади директора Державного підприємства «Державний науковий центр лікарських засобів і медичної продукції» (м. Харків). Підставою звільнення стало грубе порушення законодавства та обов’язків, передбачених контрактом. В результаті підприємство несло збитки, не виконувало зобов’язань перед бюджетом, Пенсійним фондом України, а також щодо своєчасної виплати заробітної плати працівникам, зросли обсяги простроченої кредиторської заборгованості.

Наразі щодо Н. Нікітіної здійснюються досудові розслідування, відомості про які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

Держлікслужбою буде організовано проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора ДП «ДНЦЛЗ».

 

Довідково. Н. Нікітіна була призначена на посаду 14 грудня 2017 року.

ДП «ДНЦЛЗ» є першим в Україні науково-дослідним центром в галузі промислової фармації, який був заснований ще в 1920 р. В 2008 році ДП «ДНЦЛЗ» відповідно до Постанови КМУ № 955 від 17.10.2008 був переданий до сфери управління на той час Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів.

Метою діяльності ДП «ДНЦЛЗ» є проведення науково-дослідних робіт по створенню нових лікарських засобів та їх впровадження у виробництво, виконання функції головної та базової організації в Україні з наукових проблем фармацевтичного профілю.

Основні наукові напрями ДП «ДНЦЛЗ»:

  • фундаментальні дослідження у галузі розробки експериментально-теоретичних основ створення нових лікарських засобів в оптимальних лікарських формах та фундаментальні дослідження з питань якості лікарських засобів;
  • пошук та вивчення структури біологічно активних сполук із різних видів природної сировини або синтетичних сполук; створення на їх основі та впровадження у виробництво лікарських засобів;
  • проведення доклінічного (фармакологічні, фармакокінетичні, токсикологічні дослідження) вивчення біологічно активних субстанцій, біологічно активних добавок, допоміжних речовин, лікарських засобів, в тому числі препаратів для ветеринарії та ін;
  • розробка прогресивних екологічно чистих технологічних процесів отримання діючих речовин (субстанцій) та лікарських форм;
  • проведення науково-дослідних робіт з розробки нормативно-технологічної та аналітичної нормативної документації із впровадженням у виробництво лікарських засобів.

За дорученням Держлікслужби ДП «ДНЦЛЗ» здійснює державний контроль якості лікарських засобів та надає висновки про відповідність якості лікарських засобів вимогам відповідних монографій фармакопеї або діючих методів контролю якості.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Факт неналежної якості ліків встановлює Держлікслужба

Наступна

Опубліковано Настанову PIC/S з класифікації невідповідностей GMP