Звіт Європейського регіонального бюро ВООЗ «Нормативно-правове регулювання діяльності позалікарняних аптек у Європейському регіоні ВООЗ»

Опубліковано 22.01.2021 о 16:51

Держлікслужба пропонує до уваги фармацевтичної спільноти звіт Європейського регіонального бюро ВООЗ «Нормативно-правове регулювання діяльності позалікарняних аптек у Європейському регіоні ВООЗ» [The legal and regulatory framework for community pharmacies in the WHO European Region] (Копенгаген: Європейське регіональне бюро ВООЗ; 2020).

У цьому звіті наведений огляд існуючих компонентів та положень нормативно-правового регулювання діяльності позалікарняних аптек в Європі. У ньому відображені різні підходи до ліцензування, створення нових аптек та права власності на них. Крім того, докладно описані основні вимоги до функціонування позалікарняних аптек (у тому числі режиму роботи, кадрового забезпечення, приміщень і оснащення, послуг, що надаються, а також зовнішнього оформлення аптеки), та напрями їх діяльності. У звіті також розглянуті положення, що регламентують можливі альтернативні форми відпуску лікарських засобів (ліки, що відпускаються без рецепту, препарати виключно рецептурного відпуску, відпуск лікарських засобів лікарями та продаж ліків у мережі Інтернет).

Зі звітом можна ознайомитись за посиланням https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/331232/9789289054591-rus.pdf

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

В Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками розпочато процес підготовки Антикорупційної програми Держлікслужби на 2021-2023 роки.

Наступна

Міжнародне повідомлення Всесвітньої організації охорони здоров`я стосовно виявлення на території Мексики фальсифікованих серій лікарського засобу Fluzone® Quadrivalent Influenza Vaccine № 6/2020