Лабораторія «Добробут-лікилаб»

Опубліковано 12.12.2023 о 15:55

В продовження нашого циклу про роботу лабораторій, уповноважених Держлікслужбою на проведення аналізу якості зразків лікарських засобів, що ввозяться на митну територію України або що знаходяться на ринку України, розповідаємо про лабораторію ТОВ «Добробут-лікилаб», яку відвідали Володимир Короленко, заступник Голови Держлікслужби, Людмила Горова, заступник директора Департаменту контролю якості лікарських засобів  та крові та працівники Управління комунікацій.

Огляд лабораторії розпочався зі шляху руху зразків: від отримання – до обладнання, де проводитиметься саме аналіз. Температурний режим зразків контролюється термодатчиками протягом усього їх руху. Для проведення досліджень використовується сучасне обладнання, зокрема, газовий хроматограф з двома автосамплерами для контролю органічних розчинників, рідинні хроматографи з можливістю роботи в режимі ультраефективної рідинної хроматографії, планшетний рідер з допоміжним обладнанням для підготовки біологічних зразків. Для транспортування термолабільних лікарських засобів використовують холодильник з підключенням до мережі авто та термодатчиками, що реєструють температуру протягом перевезення з можливістю друку звіту.

Потрібно зазначити, що сучасні підходи до контролю процесів проведення випробувань дозволяють на приладі для розчинення контроль температури здійснювати в кожній ємності, щоб забезпечити відповідний контроль температури усього процесу дослідження згідно вимог ДФУ.

У лабораторії є ліцензія на придбання, зберігання, перевезення, знищення, використання наркотичних засобів (списку 1 таблиці ІІ та списку 1 таблиці ІІІ), психотропних речовин (списку 2 таблиці ІІ та списку 2 таблиці ІІІ), прекурсорів (списку 1 таблиці IV та списку 2 таблиці IV) «Переліку наркотичних засобів психотропних речовин та прекурсорів».

Контроль процесу досліджень також можна проводити цілодобово завдяки можливості роботи через доступ в інтернет, кожної одиниці обладнання. З забезпеченням захищення даних.

Колектив лабораторії складають досвідчені працівники та сучасна, цілеспрямована молодь, яка дійсно об’єднана спільною метою та сповнена бажанням гарантувати обіг якісних ліків на території України.

Держлікслужба забезпечує контроль якості лікарських засобів, але нагадуємо, що при підозрі  щодо якості ліків – повідомляйте Держлікслужбу зручним способом, в тому числі через сайт Держлікслужби за посиланням http://surl.li/btcdy.

Цикл моніторингу уповноважених лабораторій триває.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Відбулось підсумкове засідання Ради безбар’єрності

Наступна

Звіт за 11-15 грудня 2023 року