Михайло Пасічник відвідав Лабораторію з контролю якості лікарських засобів у Київській області

Опубліковано 30.12.2014 о 00:00

Голова Держлікслужби України Михайло Пасічник ознайомився з роботою Лабораторії з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції Державної служби з лікарських засобів у Київській області.

Дана лабораторія оснащена відповідно до рекомендацій, які пред’являються національним лабораторіям державного контролю якості лікарських засобів Всесвітньою організацією охорони здоров’я та спроможна проводити аналіз лікарських засобів, за всіма показниками нормативної документації, зокрема за такими показниками як «Мікробіологічна чистота», «Стерильність», «Бактеріальні ендотоксини» та інші.

Стосовно систем забезпечення Лабораторії – її приміщення обслуговуються за допомогою п’яти систем підготовки повітря (три системи у мікробіологічній лабораторії для підтримання класів чистоти в лабораторних приміщеннях та дві системи фізико–хімічної лабораторії для підтримання кліматичних умов в її приміщеннях).

Лабораторія має сучасний склад для зберігання зразків готових лікарських засобів з автоматичним контролем температури та вологості й холодильниками та морозильниками для особливих умов зберігання.

«Нині за оснащенням та організацією роботи Лабораторія з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції Державної служби з лікарських засобів у Київській області є однією з найкращих в системі державного контролю якості лікарських засобів, — підкреслив Михайло Пасічник. — На цю лабораторію припадає один з найбільших обсягів виконання робіт, особливо, при здійсненні державного контролю якості ввезених в Україну лікарських засобів, порядок якого затверджено постановою КМУ від 14.09.05 № 902.»

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

"Для видачі сертифікатів GMP забезпечена прозора процедура", - Голова Держлікслужби України Михайло Пасічник

Наступна

Застосовування, використання та реалізація лікарського засобу обмежена терміном його придатності. Мінюст затвердив відповідні зміни до наказу №809