Михайло Пасічник провів зустріч в Асоціації "Виробники ліків України"

Опубліковано 08.07.2014 о 00:00

Відбулась робоча зустріч голови Держлікслужби України Михайла Пасічника з керівниками українських підприємств — членів Асоціації “Виробники ліків України”.

У ході зустріч сторони обговорили нагальні питання діяльності фармацевтичної галузі. Михайло Пасічник розповів присутнім про найближчі плани Держлікслужби та низку кроків з вдосконалення нормативно-правових актів. Голова Держлікслужби підкреслив, що спільно з учасниками ринку будуть прийматись важливі рішення, які відповідатимуть інтересам держави, забезпечуватимуть потребу громадян у якісних та безпечних лікарських засобах, надаватимуть усім учасникам фармацевтичного ринку рівні умови діяльності. Для цього слід чітко виписати законодавчі норми гармонізовані з європейськими, які водночас забезпечуватимуть зменшення втручання держави у діяльність суб’єктів господарювання та усуватимуть перешкоди для розвитку господарської діяльності. Важливо уникати прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів, підкреслив Михайло Пасічник.

За результатами робочої зустрічі сторони узгодили План спільних дій Державної служби України з лікарських засобів та Асоціації “Виробники ліків України” на 2014–2015 рр. з удосконалення регуляторного поля фармгалузі — нормативно-правових актів МОЗ, КМУ та законів України. Планом також передбачене забезпечення участі громадськості у прийнятті Держлікслужбою державних рішень на засадах відкритості та прозорості усіх етапів регуляторної діяльності. Це відбуватиметься за рахунок залучення представників АВЛУ до діяльності робочих груп, дорадчих органів, створених Держлікслужбою України, Громадської ради при Держлікслужбі, проведення спільних “круглих столів”, нарад, засідань та інших заходів з актуальних питань, що належать до компетенції Держлікслужби України.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Діалог з громадськістю: аптечна справа - справа непроста

Наступна

Голова Держлікслужби України відвідав Центральну лабораторію з аналізу якості лікарських засобів і медичної продукції