Мобільний аптечний пункт: тепер і на Черкащині

Опубліковано 08.02.2024 о 13:36

08 лютого 2024 року відбувся перший виїзд мобільного аптечного пункту (МАП) у Черкаській області, який відвідали начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області Максим Боцко, представники Черкаської обласної ради та адміністрації, журналісти.

31 січня 2024 року Держлікслужба внесла відомості до ліцензійного реєстру про автомобільний транспортний засіб, що використовується Черкаським обласним КП «Фармація», для провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами через МАП за маршрутами, затвердженими ліцензіатом – Мобільний аптечний пункт № 2 аптеки № 202. Таким чином, Черкащина стала другою в Україні областю, на території якої був запроваджений такий проєкт.

Черкаське обласне КП «Фармація» подало Держлікслужбі та органу місцевого самоврядування повідомлення про маршрути МАП, які містять інформацію про пункти відправлення та кінцеві пункти призначення, в тому числі місця завантаження / розвантаження та стоянки транспортного засобу. Визначено асортимент лікарських засобів, які можна буде придбати у МАП.

Будуть відпускатися як безрецептурні, так і рецептурні ліки. Усі рецептурні лікарські засоби відпускатимуться за паперовими та електронними рецептами. Також у МАП будуть відпускатися препарати, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки».

На сьогоднішній день Черкаським обласним КП «Фармація», враховуючи пропозиції обласних територіальних громад, погоджено 6 маршрутів для МАП, згідно з якими буде охоплено 36 сіл у Черкаської області, що забезпечить лікарськими засобами близько 27,5 тис. населення сільської місцевості. Для кращої візуалізації автомобіль забрендовано логотипом підприємства та написом «Мобільний аптечний пункт». Пацієнти будуть отримувати інформацію щодо прибуття МАП від сімейного лікаря, органів місцевої влади та із соціальних мереж.

Найближчим часом планується ліцензувати ще один МАП, що дозволить у 2-3 рази збільшити забезпечення ліками сільського населення Черкаської області.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за 29 січня - 02 лютого 2024 року

Наступна

Звіт за 05 - 09 лютого 2024 року