Набув чинності наказ МОЗ України № 452 "Про внесення змін до Порядку проведення підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики"

Опубліковано 18.09.2015 о 00:00

Після опублікування в газеті «Офіційний вісник України» від 18.09.2015 р. № 72 набув чинності Наказ МОЗ України від 22.07.2015 р. № 452 , де викладено в новій редакції Порядок проведення підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики.

Наказом внесені зміни до «Порядку проведення підтвердження відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики»(наказ МОЗ України від 27.12.2012 р. №1130, зареєстрований у Мінюсті України 21.01.2013 р. за № 133/22665), які дозволили вдосконалити процедуру сертифікації виробництва лікарських засобів для резидентів та нерезидентів, запровадити чіткий механізм врахування рівнів ризику лікарського засобу при присвоєнні класифікації виявлених порушень за результатами проведених інспектувань на відповідність виробництва лікарських засобів вимогам GMP. Крім цього, в Порядку наведено приклади порушень та віднесення їх до встановлених класифікацій; вдосконалено процедуру з підготовки та оцінки плану коригувальних та запобіжних заходів за результатами інспектування, тощо.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба України звернулась до Уряду за роз'ясненням, який на сьогодні орган здійснюватиме ліцензування господарської діяльності у сфері виробництва, оптової, роздрібної торгівлі та імпорту лікарських засобів

Наступна

Державна служба України з лікарських засобів здійснює повноваження органу ліцензування господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) у штатному режимі