Наталя Гудзь взяла участь у засіданні правління ООРММП

Опубліковано 03.02.2017 о 00:00

1 лютого Голова Держлікслужби Наталя Гудзь взяла участь у розширеному засіданні правління Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (ООРММП). Виступаючи перед учасниками засідання, Наталя Гудзь звернула увагу на пріоритетні напрямки роботи Держлікслужби. Один з них — опрацювання широкого кола питань, що стосуються ввезення на територію України лікарських засобів: чітке визначення повноважень імпортера, «ввезення» як діяльність, яка підлягатиме ліцензуванню, а звідси – повна відповідальність суб’єкта господарювання за якість лікарського засобу. Наразі на громадському обговоренні знаходиться проект Ліцензійних умов, де це питання відображене.

Держлікслужба з розумінням ставиться до прагнення учасників фармринку працювати за чіткими та зрозумілими та незмінними впродовж тривалого часу правилами. Саме в цьому і є роль регулятора — розробити такі правила, керуючись, перш за все, здоровим глуздом та в межах правового поля. Сьогоднішній діалог – це добрий приклад роботи, коли регулятор і професійні учасники фармринку налаштовані на  співпрацю, враховуючи баланс інтересів, підкреслила Наталя Гудзь.

Також Голова Держлікслужби подякувала ООРММП за підтримку у питанні необхідності неухильного виконання міжнародних зобов’язань Держлікслужбою, зокрема тих, що виходять з  членства України в Міжнародній системі співробітництва фармацевтичних інспекцій (Pharmaceutical Inspection Co-operation Scheme – PIC/S) та Європейській Фармакопеї. Наталя Гудзь повідомила, що з призначенням її на посаду Голови Держлікслужби, було проведено оплату членського внеску за участь у PIC/S у межах кошторису Держлікслужби на 2016 рік. 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба звернулася до керівників держави

Наступна

Наталя Гудзь: "Рівні умови для усіх суб'єктів господарювання та суворе дотримання затверджених стандартів якості в Україні"