Наталя Гудзь провела робочу зустріч з представниками ЄБА

Опубліковано 27.04.2017 о 00:00

26 квітня відбулась зустріч Голови Держлікслужби Наталії Гудзь з представниками фармацевтичних компаній,  що входять до складу Комітету з охорони здоров’я Європейської Бізнес Асоціації, а саме: Abbott Laboratories GmbH, Alcon Pharmaceuticals LTD, Артеріум, Astellas Pharma LLC, Astra Zeneca, BAYER, Ltd Ukraine, BellaTrade Limited, BMT UA, Boehringer Ingelheim RCV GmbH&CO KG, Representation in Ukraine, Delta Medical LLC, Egis Pharmaceuticals PLC, Representative Office, ВАТ Фармак, Ferring Pharmaceuticals, GlaxoSmithKline Pharmaceuticals Ukraine, Johnson &Johnson Ukraine LLC,MSD UKRAINE LLC, Novartis Pharma Services AG, Representative Office in Ukraine, Orion Corporation, Pfizer H.C.P.Corporation, Representative Office in Ukraine, Polpharma S.A., Zf, Reckitt Benckiser Household & Healthcare Ukraine, RECORDATI UKRAINE LLC, Roche Ukraine LLC, Sandoz d.d., Ukraine, Sanofi-Aventis Ukraine, LLC, Servier Ukraine, Teva Ukraine LLC, UCB Pharma SA (Belgium). Зустріч була присвячена обговоренню питань про заплановану нормотворчу діяльність, структурні зміни, удосконалення комунікації та координації з територіальними органами, зміни до Ліцензійних умов (постанова КМУ від 30.11.2016 р. № 929) та змін до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну (постанова КМУ від 14.09.2005 р. № 902).

Наталя Гудзь зазначила, що Держлікслужба відкрита до спілкування  і закликала ЄБА активніше долучатись до опрацювання та внесення пропозицій до проектів нормативних актів, спільного вирішення гострих проблем. «Як у регулятора ринку, так і у бізнесу, – підкреслила очільник відомства, – має бути однакова мета – забезпечити якість лікарських засобів. Для цього необхідно удосконалити процедуру ввезення, видалити довгі ланцюги постачальників, припинити розпорошення серій, чітко ідентифікувати відповідального за якість ліків, що ввозяться в Україну».

У своєму виступі Голова Держлікслужби, також, повідомила про міжнародну діяльність регуляторного органу, а саме про необхідність підтримання участі та виконання зобов’язань, що випливають із членства у міжнародних організаціях, зокрема, особлива увага була приділена діяльності, присвяченій участі у PIС/S.

Голова Держлікслужби та представники Комітету з питань охорони здоров’я ЄБА позитивно оцінили результати спілкування та домовились про подальшу співпрацю.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

До уваги суб'єктів господарювання, які є виробниками медичних виробів або їх уповноваженими представниками

Наступна

Прем'єр-міністр: Програма "Доступні ліки" фінансуватиметься в повному обсязі, вона по кишені державі