Науково-практична конференція «Державна Фармакопея України — європейська якість вітчизняних лікарських засобів»

Опубліковано 25.11.2021 о 16:39

З нагоди 20-річчя введення в дію Державної Фармакопеї України (ДФУ) 25 листопада 2021 року на базі ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» у форматі відеоконференції розпочала роботу дводенна науково-практична конференція «ДЕРЖАВНА ФАРМАКОПЕЯ УКРАЇНИ — ЄВРОПЕЙСЬКА ЯКІСТЬ ВІТЧИЗНЯНИХ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ». З вітальним словом до учасників конференції звернувся Володимир Короленко, заступник Голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками. У своєму виступі він подякував керівництву і всьому колективу  ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» за повсякденну кропітку роботу, зокрема, розробку фармакопейних стандартів, внесення змін до фармакопейних статей, що робить суттєвий внесок у розвиток фармацевтичної галузі України та сприяє подальшій європейській інтеграції.

«Представники Фармакопейного центру відповідно до Указу Президента України №504/2020 входять до складу української делегації для участі у засіданнях Європейської комісії з фармакопеї. У тісній співпраці з Держлікслужбою здійснюється систематична актуалізація Державної фармакопеї як складової частини системи стандартизації контролю якості лікарських засобів, гармонізації державних стандартів якості лікарських засобів з європейськими та іншими міжнародними стандартами», – зазначив Володимир Короленко.

В конференції взяли участь представники Держлікслужби, представники провідних вітчизняних фармацевтичних компаній, освітянських та науково-дослідних установ.

Держлікслужба вітає колег з 20-річчям з дати заснування та видання першої національної Фармакопеї! Бажаємо успіхів та натхнення, здоров’я та добробуту!

Довідково

Державна Фармакопея України (ДФУ) – це правовий акт, який містить загальні вимоги до лікарських засобів, фармакопейні статті, а також методики контролю якості лікарських засобів. Вимоги ДФУ, висунуті до лікарських засобів, є обов’язковими для всіх підприємств та установ України, які виробляють, зберігають, контролюють і реалізують ЛЗ, незалежно від їх форми власності.

Україна – перша серед країн колишнього СРСР, яка розробила і ввела в дію свою національну Фармакопею. ДФУ 1-го видання введена в дію з 1 жовтня 2001 року.

У 2021 році уведено в дію Доповнення 5 до ДФУ та розпочато розробку нових статей і монографій, планування змісту Доповнення 6 до ДФУ.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Представники Держлікслужби взяли участь у «Годині безбар’єрності»

Наступна

Представник Держлікслужби у складі Керівного комітету Механізму держав-членів ВООЗ