Начальник служби В.Колотуха взяв участь у колегії управління охорони здоров'я міської ради з підсумків роботи галузі у 2014 році та її завдання на 2015 рік

Опубліковано 04.02.2015 о 00:00

https://www.lutskzdorov.org.ua/pic/kolegia_2014/5.JPG03.02.2015 у конференц-залі комунального закладу "Луцька міська клінічна лікарня" відбулася колегія управління охорони здоров’я міської ради з підсумків роботи галузі у 2014 році та її завдання на 2015 рік.

Участь у роботі взяли міський голова Микола Романюк, начальник управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк, начальник Державної служби з лікарських засобів у Волинській області Валентин Колотуха, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Віталій Шахраюк, головні лікарі комунальних лікувально-профілактичних закладів, їх заступники, голови профспілкових комітетів, члени колегії, завідувачі структурними підрозділами, головні, старші медсестри, міські позаштатні спеціалісти, депутати міської ради, керівники обласних, відомчих, приватних лікувально-профілактичних закладів, керівники провідних фармацевтичних компаній, представники виконавчих органів міської ради, з якими співпрацює управління охорони здоров’я, голови громадських рад лікувально-профілактичних закладів, голови окремих громадських організацій, представники засобів масової інформації.

З доповіддю «Про підсумки роботи міської галузі охорони здоров’я у 2014 році та її завдання на 2015 рік» виступив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель, який зазначив, що значна робота проведена закладами охорони здоров’я та аптечною мережею міста щодо реалізації пілотного проекту із відшкодування коштів за лікарські засоби для лікування артеріальної гіпертензії. Завдяки цій роботі 60% хворих на гіпертонію постійно вживають гіпотензивні препарати, що значно знижує ризик виникнення інфарктів та інсультів у цієї категорії громадян.

https://www.lutskzdorov.org.ua/pic/kolegia_2014/3.JPGПри обговоренні доповіді стало актуальним питання, що аптечна мережа не може відпускати ліки пільговим категорія населення у зв’язку з тим, що декларована ціна МОЗ не відповідає ринковій ціні. Прозвучала пропозиція написати звернення від імені міського голови та депутатів міської ради до голови Верховної ради щодо вирішення даного питання. Микола Романюк підтримав таку ідею.

https://www.lutskzdorov.org.ua/pic/kolegia_2014/9.jpgЛуцький міський голова Микола Романюк подякував колективам всіх закладів за роботу, внесок у розвиток галузі, належне обслуговування пацієнтів, зокрема учасників АТО та членів їх сімей.

Після обговорення, колегія визнала роботу галузі охорони здоров’я міста у 2014 році задовільною та визначила основні завдання на 2015 рік.

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Застосовування, використання та реалізація лікарського засобу обмежені терміном його придатності. Мінюст затвердив відповідні зміни до наказу №809

Наступна

Керівництво Служби взяло участь у селекторній нараді МОЗ України