На засіданні Комітету з питань здоров’я нації розглянули поправки до другого читання законопроєкту про медичний канабіс

Опубліковано 06.11.2023 о 14:29

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування 10 жовтня депутати підтримали уточнену версію законопроекту про медичний канабіс (р. № 7457) і направили її на розгляд у другому читанні.

 Попередньо підготовлена до другого читання редакція урядового законопроекту № 7457 розглядалася на засіданні Комітету 10 жовтня і була підтримана членами Комітету.

Однак, за результатами додаткового опрацювання законопроекту з урахуванням результатів лінгвістичної експертизи, зауважень Головного юридичного управління Апарату ВРУ та наданих пропозицій МОЗ щодо уточнення окремих положень, сформовані додаткові пропозиції, які запропоновано врахувати при підготовці доопрацьованої порівняльної таблиці.

Депутати розглянули доопрацьовану редакцію законопроекту з внесеними уточненнями. Зокрема, відповідно до цієї редакції однозначно встановлюється, що вирощену рослину медичних конопель спочатку використовують для виготовлення з неї активного фармацевтичного інгредієнту (АФІ) та подальшої його реєстрації як лікарської субстанції, з якої вже потім буде виготовлено лікарський засіб, що застосовуватиметься у медичній практиці. Для однозначного розуміння цих норм по усьому тексту запропоновано уточнити, що обіг конопель для медичних цілей допускається саме для виробництва наркотичних засобів, психотропних речовин та лікарських засобів з метою подальшого  їх застосування у медичній практиці.

Члени Комітету спочатку скасували попереднє рішення Комітету щодо цього законопроекту, ухвалене 10 жовтня 2023 року, після чого,  розглянувши доопрацьовану редакцію законопроекту № 7457, Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти цю остаточну редакцію у другому читанні і в цілому як Закон.

За матеріалами Комітету Верховної Ради Україн

з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за 30 жовтня - 03 листопада 2023 року

Наступна

Звіт за 06-10 листопада 2023 року