Незаконні надбавки виписувалися працівниками Держлікслужби в Одеській області

Опубліковано 13.03.2020 о 16:38

Колишня в.о. начальника Держлікслужби в Одеській області Шишкіна І.В. та її співробітник головний спеціаліст-бухгалтер Терзі А.А. – незаконним чином нараховували собі та «обраним» надбавки.

У свою чергу, головний спеціаліст-бухгалтер установи в період з жовтня по грудень 2019 року самовільно встановлював собі розмір надбавки: у жовтні 550%, у листопаді – 900% та грудні – 800%. Такі порушення призвели до необґрунтованого використання коштів загального фонду державного бюджету (разом з нарахуваннями єдиного соціального внеску (ЄСВ)) на загальну суму 490 тис. грн. 

Окрім цього, з січня 2017 року по серпень 2019 року колишня  в.о. начальника Держлікслужби в Одеській області нараховувала собі без дозволу вищого керівництва надбавки за додаткове навантаження та отримала безпідставно 130 тис. грн, на яку перераховано ЄСВ ще 30 тис. грн. 

         В серпні 2019 року на посаду в.о. начальника Держлікслужби в Одеській області була призначена Ляшенко-Щербакова В.В., яка звернулася листом до Держаудитслужби з проханням провести внутрішню перевірку.

         Під час ревізії відповідним органом в період з 13.01.2020 по 27.02.2020 були встановлені порушення та виявлені неправомірні надбавки/виплати на загальну суму близько 790 000 грн.

         На момент перевірок було з’ясовано, що за офіційною версією частково гроші списувалися на службовий автомобіль, який де-факто не працює з 2017 року і до теперішнього часу.

         На сьогоднішній день:

         – в.о. начальника Держлікслужби в Одеській області Шишкіна І.В. була звільнена, яка через суд намагається поновитися на посаді;

      – головний спеціаліст-бухгалтер Терзі А.А. – фактично зник зі служби, офіційно рахується її співробітником, але не виходить на зв’язок. Триває з’ясовування фактів.

         Було зафіксовано одразу декілька порушень щодо Законодавства України та направлено повідомлення про вчинення кримінального правопорушення до Головного управління Національної поліції в Одеській області.

         У свою чергу центральний апарат Держлікслужби вважає неприйнятним розкрадання державних коштів і буде звертатися до Держаудитслужби для організації перевірок по всій Україні у своїх територіальних органах.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

12  березня 2020 року відбулась робоча зустріч з питань якості дієтичних добавок, які реалізуються в аптечних закладах 

Наступна

Запроваджений стандарт фармацевтичної допомоги COVID-19