Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова відвідала Вінницьку область

Опубліковано 20.05.2013 о 00:00

17 травня у Вінницькій області з робочим візитом перебувала Перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова. Мета поїздки – ознайомлення зі станом реформування системи охорони здоров’я та розвитком первинної ланки медичної допомоги у регіоні.

 «Одним із акцентів реформи охорони здоров’я є укріплення, посилення та розвиток первинної ланки медичної допомоги. Президент України Віктор Янукович доручив у найближчі два тижні ознайомитися з досвідом перетворень у сфері первинної допомоги в різних регіонах держави. Подивитися, яких результатів досягнуто, почути наявні проблеми та визначити шляхи їх вирішення», – зазначила Ірина Акімова, спілкуючись із представниками засобів масової інформації.

Відтак, під час візиту Перший заступник Глави АПУ ознайомилася з роботою амбулаторій загальної практики сімейної медицини сіл Северинівка Жмеринського району та Селище Тиврівського району, Центру первинної медичної допомоги № 6 міста Вінниці. Ірина Акімова оглянула матеріально-технічну базу закладів охорони здоров’я первинного рівня, а також поспілкувалася з медичними працівниками та пацієнтами.

Побаченим Перший заступник Глави Адміністрації АПУ залишилася задоволеною. «Враження дуже гарні. І не лише тому, що амбулаторії та Центр ПМСД мають доглянутий вигляд, наповнені медикаментами та забезпечені необхідним обладнанням. Найважливіше – це люди, які там працюють. Які підтримують той напрям, що сьогодні розвивається на території області, і відчули важливість тих кроків, що здійснюються на шляху реформування галузі», – зазначила Ірина Акімова.

Перший заступник Глави Адміністрації Президента підкреслила, що її перший візит неспроста був саме до Вінницької області, адже від початку в регіоні було чимало цікавих напрацювань щодо реформування медичної галузі, а також зауважила, що Вінниччина має один із найкращих показників розвитку первинної мережі у сільській місцевості.

«Вінницька область на практиці демонструє, що визначений напрям медичних реформ (а це і виокремлення первинної ланки медичної допомоги, і її фінансове наповнення та забезпечення модернізованим обладнанням, і побудова інституту сімейного лікаря) дійсно працює. Тож регіон має чим пишатися: тут на практиці видно, як медична допомога стає ближчою та більш доступною», – резюмувала Ірина Акімова.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Керівники Держлікслужби України та Фармакопейної Конвенції США обговорили перспективи подальшого співробітництва

Наступна

Експерти ВООЗ задоволені якістю роботи Державного навчального центру з Належної виробничої/дистриб'юторської практики в Україні