Посилення адміністративних санкцій за порушення ліцензійних умов

Опубліковано 03.08.2020 о 14:49

Верховною Радою України зареєстрований законопроєкт запропонований Держлікслужбою та МОЗ щодо посилення адміністративних санкцій по відношенню до суб’єктів господарювання за недотримання вимог якості лікарських засобів.

Що буде, якщо проєкт акта приймуть?

  • посилення контролю за якістю лікарських засобів;
  • недопущення виробництва і розповсюдження лікарських засобів невідповідної якості;
  • створення умов, що гарантують надходження на національний ринок України тільки якісних, ефективних та безпечних лікарських засобів, вироблених відповідно до вимог стандартів, що є запорукою захисту здоров’я і життя громадян та безпеки держави в цілому.

Ліцензіати, які підпадатимуть під санкції:

  • ті, що здійснюють продаж препаратів без рецепта в заборонених законодавством випадках (від 100 до 700 неоподаткованих мінімумів доходів громадян);
  • які вводять в обіг або реалізацію продукцію, що не відповідає вимогам стандартів (від 300 до 800 неоподаткованих мінімумів доходів громадян);
  • суб’єкти, які надають послуги громадянам-споживачам, що не відповідають вимогам стандартів, норм і правил (від 100 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян);
  • а також ті ліцензіати, які не виконують законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері контролю якості та безпеки лікарських засобів (від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

 

*МОЗ України та Кабінет Міністрів України підтримують запровадження згаданого проєкту, який позитивно вплине на систему захисту здоров`я громадян.

**Зазначимо, що існуючі штрафні санкції не змінювалися протягом останніх 10-ти років, а також не відповідають обсягу випущених в обіг неякісних лікарських засобів, а відтак – є не актуальними.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Співпраця Держлікслужби та СБУ: Виявлено незаконно ввезені лікарські засоби

Наступна

Шахраї під виглядом співробітників Держлікслужби залякують перевірками та вимагають гроші