Працівники СБУ, МВС, прокуратури та Держлікслужби України попередили потрапляння на ринок ліків із закінченим строком придатності

Опубліковано 23.03.2013 о 00:00

https://www.diklz.gov.ua/sites/default/files/images/Цветные%20табл_180.jpgСпівробітники Управління СБУ у миєві спільно з працівниками МВС, прокуратури та Державної служби України з лікарських засобів попередили можливе потрапляння на ринок фармацевтичної продукції із закінченим строком придатності.

Правоохоронці здійснили перевірку аптечних складів, одного із товариств, що спеціалізується на імпорті та торгівлі медпрепаратами, на предмет дотримання умов зберігання та реалізації лікарських засобів.

У ході перевірки на складах було виявлено приміщення, в якому в антисанітарних умовах зберігалися понад 100 ящиків ліків різних найменувань, в тому числі вакцини для дітей та препарати із вмістом наркотичних речовин.

З’ясовано також, що у знайдених медичних препаратів закінчився термін зберігання, проте вони не були знищені у встановленому порядку. До того ж, на час перевірки, на них були відсутні будь-які документи, які б підтверджували походження та належне зберігання зазначеної продукції.

За матеріалами УСБУ у миєві слідчими Голосіївського РУ ГУМВС України у м.Києві розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.227 (умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

Прес-центр СБ України

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба України інформує про стан видачі ліцензій на імпорт лікарських засобів

Наступна

Представники Держлікслужби України взяли участь в II Українському форумі операторів ринку медичних виробів