Представники Держлікслужби взяли участь у Дев’ятому засіданні Механізму країн-членів ВООЗ з питань некондиційних і фальсифікованих лікарських засобів

Опубліковано 30.10.2020 о 13:51

28 та 29 жовтня 2020 року представники Держлікслужби  взяли участь у Дев’ятому засіданні Механізму країн-членів ВООЗ з питань некондиційних і фальсифікованих лікарських засобів, яке відбулося в онлайн форматі. У заході взяли участь понад двісті делегатів країн-членів ВООЗ.

Під час засідання уповноважені особи Секретаріату ВООЗ поінформували учасників зібрання  про успіхи ВООЗ у сфері запобігання поширенню неякісних і фальсифікованих лікарських засобів та щодо проєкту бюджету на впровадження програм ВООЗ з даного напрямку на найближчі роки.

Крім того, було представлено особливості та результати функціонування глобальної системи нагляду та моніторингу виявлення неякісних та фальсифікованих лікарських засобів (WHO Global Surveillance and Monitoring System for substandard and falsified medical products – WHO GSMS). Учасники мали можливість долучилися до обговорення оновлених рекомендацій ВООЗ щодо ринкового нагляду медичних виробів та системи сповіщення та інформування національного регулятора і WHO GSMS фахівцями сфери охорони здоров’я про виявлення неякісних та фальсифікованих лікарських засобів.

Зокрема, представники країн-членів ВООЗ обмінялися досвідом щодо особливостей роботи регуляторних органів в умовах пандемії, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За підсумками роботи онлайн конференції учасникам було представлено рекомендації ВООЗ з питань зміцнення спроможності регуляторних органів в частині запобігання, виявлення та реагування на факти виявлення неякісних та фальсифікованих лікарських засобів.

Більш детальна інформація доступна за посиланням https://apps.who.int/gb/sf/e/a_msm9.html

Довідково

Механізм країн-членів з питань некондиційних і фальсифікованих лікарських засобів (Member State mechanism on substandard and falsified medical product – MSMech) було утворено 2012 року відповідно до Резлюції WHA65.19 (2012), прийнятою шістдесят п’ятою сесією Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я. MSMech через Виконавчий комітет представляє для Асамблеї охорони здоров’я доповіді про хід робіт з питань попередження та боротьби з обігом некондиційних і фальсифікованих лікарських засобів та формує рекомендації з питань політики. MSMech покликаний забезпечити ефективну співпрацю між країнами-членами та Секретаріатом ВООЗ з метою захисту здоров’я населення та сприяння розширенню доступу до безпечних, дієвих та якісних лікарських засобів, а також сприяти попередженню та боротьбі з обігом некондиційних і фальсифікованих лікарських засобів.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

27 жовтня 2020 року затверджено нову версію Політики у сфері якості Держлікслужби

Наступна

2 листопада 2020 року Держлікслужба пройшла наглядовий аудит системи управління якістю Держлікслужби на відповідність стандарту ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги»